Със символична церемония „първа копка“ започна изпълнението на първи етап от рехабилитацията на пътя от с. Струмешница до с. Гега

Изпълнено! Започна изпълнението на първи етап от рехабилитацията на пътя Струмешница – Гега
Община Петрич защити финансиране за изпълнение на проект за цялостен ремонт на общинския път от село Струмешница през село Боровичене до село Гега.
Ремонтните дейности стартираха днес със символична церемония „първа копка“.
Този общински път е в много лошо техническо и експлоатационно състояние. Трасето на пътя минава през планински терен. Разрушенията на пътната настилка са над 75% от общата площ.
В лошо състояние са и отводнителните съоръжения. Липсва вертикална сигнализация почти по цялата дължина на участъка, хоризонтална маркировка е в незадоволително състояние.
В това си състояние пътят не може да изпълнява функциите си за безопасност и спокойствие при пътуване. В района, в който се намира пътят, има национални туристически обекти, развиват се селски и планински туризъм, което е основание Община Петрич да го определи като стратегически важен участък за икономическото развитие.
Подготвена беше пълна документация за реализация на проект за основен ремонт и реконструкция на пътя от началото му при с. Струмешница до с. Гега.
Участъкът е с дължина 10, 860 км. „През летните месеци на 2022 година общините в страната подготвиха своите проекти за важни пътни обекти, защото имаше отворено финансиране.
Средствата не са достатъчни за всички общини, което предполага, че качеството на проектите определя и класирането.
Община Петрич защити своя проект успешно.
След обявяването на поръчката за изпълнител, започнаха жалбите.
И така процедурата влезе в съда – до 11 октомври 2023 г, когато окончателно се произнесе Върховен административен съд в полза на Общината.
Съгласно приетите правила на МРРБ на Община Петрич са предоставени към момента 50 % от средствата за целия участък – малко над 5 млн лв.
Успешното начало на реализацията на този първи етап ще даде основание на Община Петрич да кандидатства за осигуряване на финансиране и за втория етап.
Този проект е поредният, защитен от екипа БРЪЧКОВ, чрез който се подобрява състоянието на пътната инфраструктура в община Петрич. Това отново се случва с привличането на външно финансиране.
Водосвет днес отслужи отец Ангел Кочев.
Може да бъде изображение с 4 души
Може да бъде изображение с 13 души, път и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с 3 души
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'BITELLI'
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'дата откриване номер зрешението строителната площадка: точен табела на строителната площадка: възложител: 25.10 2023г. 128/01.08. община петрич, начало трум надзор община петрич вид гега строежа: варна, николай №3 III-198, строител: координатор зопасност проектирането: безопасност здраве етапа III-198, първомай- драве етапа тоян енчев колев стребец №26 работа 1 продължителност работа площадка: планиран .10.2023г. брой троителната 280 ни анни избрани няма одизпълнители'

Свързани новини

Биг Бенд – Благоевград и Камерна опера с празничен концерт в навечерието на 8 март

vesito

Национален ученически конкурс „За хляба наш…“в Благоевград

vesito

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД „7-МИ АПРИЛ – ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.