След седемчасова акция спасиха пострадалата в Пирин туристка

След седемчасова акция планински спасители от Банско и Разлог успешно транспортираха пострадалата в Пирин туристка. Вчера, малко преди 13 часа, в Планинската спасителна служба (ПСС) в Банско беше подаден сигнал за пострадала жена в в района на Разложки суходол и Баюви дупки в Пирин планина.

Жената е с травма в глезена, а в акцията участваха 17 планински спасители от отрядите в Разлог и Банско, каза за БТА зам.-кметът на Банско и планински спасител в  ПСС – Банско Стойчо Баненски. Пострадалата жена вече е в автомобилите на спасителната служба и я транспортираме към най-близката болница, посочи Баненски. По думите му акцията е протекла спокойно, при хубаво време в планината. „Подбрахме добра пътека за слизане и, въпреки че е от района на Кончето, най-високата част на Пирин, акцията беше сравнително стегната, с много хора и свалихме бързо пострадалата“, посочи Баненски.

Свързани новини

С категорично мнозинство съветниците приеха Бюджет 2024 на Благоевград

vesito

Почина известният благоевградски художник Огнян Механджиев

vesito

Община Благоевград започва кампания за изчистване на града от плакати, поставени на нерегламентирани места

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.