След намесата на председателя на ОбС Андон Тодоров: РИОСВ предупреди общината, че може да прекрати процедурата по екооценка за застрояването край “Бачиново“

Директорът на РИОСВ Ангел Георгиев върна отговор на писмото на председателя на ОбС в Благоевград Андон Тодоров, с което той настояваше екоинспекцията да прекрати процедурата по искането за застрояването край “Бачиново“.

В писмото на РИОСВ, което е адресирано и до кмета, го уведомява, че при изготвянето на становището на общината около строителството на хотелски и спа компекс в м. Бачиново, поискано от бизнесмена Г. Ганджов, управител на “ Универсал Строй Консулт „, трябва да имат предвид, че РИОСВ може да прекрати процедурата по екооценка на всеки етап от нея, ако има орган, който е взел решение за недопустимост на искането.

В писмото се посочва:

„Компетентният орган прекратява процедурата по екологична оценка на всеки етап от нея, когато се потвърди от съответен компетентен орган / например Басейнова дирекция, Министерство на земеделието и храните, общински органи и други / недопустимост на плана / програмата / спрямо действащи нормативни или административни актове“.

В случая органът, който е изразил становище за недопустимост на строителството е Общинският съвет, а неговият председател Андон Тодоров с писмо уведоми РИОСВ за взетото решение и в защита на обществения интерес поиска от инспекцията да прекрати процедурата по екооценка.

В официалното писмо до РИОСВ Тодоров пишеше, че има решение на ОбС по казуса със застрояването на парк Бачиново и по тази причина екоинспекцията трябва да спре започнатата процедура по инвестиционното намерение на „Универсал Строй Консулт“ ООД да вдигне върху 18 858 кв.м от парка мегакомплекс.

Ганджов внесе жалба срещу решението на ОбС, но Админисративният съд я отхвърли.

Свързани новини

Спомняте ли си за изчезналия Янек? Брат му разкри нечувани подробности за това какви са ги вършили братя Галеви в Дупница

vesito

С традиционен събор на Попови ливади ще бъде отбелязана 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

vesito

Благоевград отново домакин на традиционния Национален ученически празник „За хляба наш…“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.