Сандански отбеляза националния празник на Република България 3-ти март

САНДАНСКИ ОТБЕЛЯЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ!
Празничният трети март в Сандански бе вълнуващ! Оставящ в сърцата отпечатък, че героите не са забравени, а любовта към Родината е наше общо изконно чувство!
Кулминацията на празненствата започна с патриотично шествие, в което децата на Сандански гордо носеха 16 метров български флаг, факли и ликовете на героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България.
Празничният ден продължи с тържествена заря-проверка на площад „България“, в която взеха участие 150 военнослужещи от 3-то Бригадно командване, Благоевград с командир полковник Кирил Спаневиков и Национално сдружение „Традиция“.
Емоционалният рецитал на „Опълченците на Шипка“ представен от гласът на Националната гвардия Янко Лозанов развълнува всички присъстващи на пл. „България“. Рецитаторският талант на актьора бе подплатен от внушителна музикална композиция на изключителния Георги Андреев, която звуча за първи път в България, точно на 3 март.
В празничния спектакъл, посветен на 3 март, взеха участие над 150 деца, които заедно от сцената на пл. „България“ рецитираха стихотворението на Вазов – „Аз съм българче“.
За силата на българския дух и смелостта на хилядите знайни и незнайни герои на Освобождението, община Сандански представи емоционален спектакъл „Българи сме“, в който се включиха Танцов състав „Празник“, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ и Танцова формация „Хоуп“.
Благодарим на прекрасната ни рецитаторка Аделина Илиева и на всички, които бяха част от празничната програма, посветена на Националния празник на Република България -3 март!
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души
Може да бъде изображение с 3 души, огън и текст, който гласи 'SAPPER'
Може да бъде изображение с 8 души, танцуващи хора, коледна елха и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души
Може да бъде изображение с 1 човек, тълпа и текст, който гласи 'Postbank SPARTAK'
Може да бъде изображение с 11 души, танцуващи хора и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души, танцуващи хора и текстово съобщение

Свързани новини

Млад бизнесмен от Благоевград стана татко на дъщеричка

vesito

Подмениха подземната инфраструктура на ул. „Папульо“ в Петрич

vesito

Годишен концерт на Вокална група“Звънче“-Сандански!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.