Редно ли е? Томов уреди с асфалт улицата на зам. кметицата Василиса Павлова, няма да си чупи токчетата

С парите за закърпване на градските улици община Благоевград асфалтира цялата улица на зам. кметицата по културата Василиса Павлова.

Става въпрос за водещата до сградата на Математическата  и Езиковата гимназия  ул. „Димитър Полянов“, където е и апартаментът на инж. Павлова.

Сигналът бе подаден от благоевградчани, които от години се молят да се запълнят дупките пред техните домове, но пари все не достигат.

Проучване на „Струма“ потвърди, че улицата е асфалтирана от край до край преди не повече от 2 седмици.

В момента не са оправени само тротоарите, но свикналите на битови несгоди благоевградчани видимо са „повикали неволята“, защото сами са започнали да редят плочките пред входните врати.

От община Благоевград не отрекоха, че улицата е асфалтирана с парите за кърпежите – 179 600 лв., които фирма „Пиринстройинженеринг“ получи, за да поддържа благоевградските улици в продължение на 1 година.

„На улицата допреди 2-3 месеца е работила ВиК, която е сменяла водопровода – обясниха от пресцентъра на общината. – След тях цялата улица останала прокопана и потънала в прах, което е сериозна предпоставка за ПТП-та.

След жалба на живеещите от общината са ходили на оглед, защото „Д. Полянов“ бе включена в списъка за закърпване, и са предценили, че икономически по – изгодно е да се асфалтира цялата улица, вместо да се попълват дупки. А частта, от която ВиК е трябвало да си оправи, ще им бъде фактурирана. За съжаление общината не отговаря за тротоарите – те са изцяло задължение на водното дружество“.

Факт е, че ул. „Димитър Полянов“ бе една от многото разбити улици в Благоевград и преди няколко години обитателите ѝ дори организираха истински църковен ритуал – с поп, менче, питка и т.н., с който осветиха поредната закърпена дупка. Щеше ли обаче да се стигне до цялостното ѝ асфалтиране, и то за сметка на останалите, също в дупки улици, ако на нея не живееше зам. кметицата на Благоевград, остава открит въпрос.

В социалните мрежи благоевградчани качват снимки на дупки по улиците, в които трошат краката и колите си. Пресен пример е ул. „Стефан Караджа“ зад Второ ОУ, непосредствено до Млечната кухня, която от няколко години плаче за цялостен ремонт. Същото е положението на улиците до стадиона.

Тази година на сесията през месец май общинският съветник д-р Владимир Таковски постави остро въпроса за осеяните и с кратери благоевградски улици, и настоя да знае до кога областният център ще прилича на лунен пейзаж.

Измориха се да се молят за асфалтиране и ромите в Благоевград, които преди няколко месеца направиха показно и с няколко торби цимент и половин ден работа успяха да приведат ул. „Детелина“ в що–годе приличен вид.

Източник: в. „Струма“

Свързани новини

Изнесени кандидатстудентски изпити на ученици от Сандански

vesito

В Сухострел почетоха празника на всемилостивия св. Панталеймон

vesito

Китай: Ракетите Кинжал не са свръхзвукови, нито точни, лесна мишена са за Patriot

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.