Първи думи на Андон Тодоров за кметските избори в Благоевград

Приятели,
В неделя изборите в Благоевград свършиха и вече имаме законно избран кмет на града.
Като пряк участник в изборния процес искам да благодаря на всички, които ме подкрепихте на първи тур. Благодаря и на онези, които не гласуваха за мен, защото аз уважавам правото на всеки да заяви открито мнението си – било в разговор, било с бюлетина, или по друг цивилизован начин.
Благодаря на приятелите, че не се поддадоха на натиска. Благодаря на семейството си, че издържа на хулите, интригите и клеветите.
Въпреки че отпаднах от кандидат – кметската надпревара още след първия тур, до момента си спестявах това обръщение към вас, за да не влияя на мнението на онези, които до последно не припознаха сред кандидатите своя кмет и не отидоха да гласуват, или пък го направиха, избирайки опцията „Не подкрепям никого“. Сега вече нищо не ме спира да ви благодаря. И не само за подкрепата, която получих на 27 юни, а и за доверието, което ми гласувахте преди това да бъда ваш представител в ОбС и председател на съвета. Да, преди кметските избори аз напуснах ОбС
Благоевград, защото не исках да се ползвам от предоставеното ми от закона право на резервен вариант – ако не стана кмет, да се върна обратно в ОбС, където да изкарам на завет целия мандат.
За мен това не е вариант – аз се кандидатирах за кмет, защото осъзнах, че кметската институция е тази, която може да направи промяната в любимия ни град. В крайна сметка съветниците гласуват предложенията на кмета, но в нашия ОбС има достатъчно здравомислещи хора, които щяха да подкрепят моята програма и за 2 г. щяхме да извадим от застоя града и да му дадем тласък за развитие. Това са същите тези хора, които подкрепиха идеята ми като председател на ОбС селата да бъдат включени активно при разпределението на бюджета на общината, подкрепиха мерките за насърчаване на раждаемостта, блокиране на застрояването на парк Бачиново и Ловния дом, разкритата схема за минералната вода, както и някои доста съмнителни предложения, като това за продажба на общински жилища в центъра на града.
Аз загубих изборите, но не и хъса си да работя в полза на благоевградчани. И много, много ми се иска новият кмет Илко Стоянов поне да успее да започне през оставащите 2 г. реализация на част от програмата си, защото градът ни повече от всякога има нужда от работеща икономика.Затова искрено му желая успех. А аз, в качеството си на обикновен гражданин, ще продължа да следя работа на кметския екип и на бившите ми колеги в ОбС и да алармирам, ако усетя нещо нередно в решенията, които ще се вземат. Приканвам и вас, приятели, да бъдете осторожни и да внимавате как ще се разпределят парите на общината, ще се промъкват ли в списъците за ремонти улици на „наши хора“, каква е ефективността от работата на общинските фирми и как ще се правят обществените поръчки в общината. Защото само с гражданска активност можем да сложим прът в колелото на зависимостите и да направим града такъв, че да гарантираме добър живот за децата ни.
Андон Тодоров, Благоевград

Свързани новини

Председателят на ОбС Андон Тодоров отмени заседанията на постоянните комисии, отпада и редовната сесия на 27 март

vesito

На божествени мекици в Рилския манастир

vesito

Благоевград отбелязва 173 години от рождението на Георги Измирлиев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.