Преподавателката в катедра „Туризъм” в ЮЗУ Любов Иванова ранена в тежка катастрофа в Турция

Преподавателката в катедра „Туризъм” на Югозападния университет Любов Иванова претърпя тежка катастрофа в Турция и бе транспортирана с хеликоптер до болница „Пирогов” в София. Иванова пътувала с кола заедно с други българи, с които била на едноседмично посещение в университета в гр. Ушак по програма „Еразъм”. От ЮЗУ с нея е била проф. Мария Станкова от същата катедра, но тя не е пострадала.

Два дни преди катастрофата лъчезарната Любов, която мнозина благоевградчани познават като една от най-ерудираните екскурзоводки и човек с енциклопедични познания, е направила снимка на цялата група българи в турския университет и я е публикувала в профила си във Фейсбук с краткия текст „Невероятна организация от страна на домакините”. Ден по-рано е качила серия снимки от Измитски залив, язовир „Порсук” и други природни забележителности в района, но след 6 юни няма никаква публикация.

Въпреки опитите ни не успяхме да се свържем с близки на Л. Иванова, за да разберем какво е състоянието й. Нейни колеги коментираха, че в университета всички знаят различни версии. катастрофата и доколко Любов е пострадала. Ние Ние успяхме да се свържем с проф. Станкова, но тя само повтори няколко пъти „Много съм уморена” и прекъсна разговора, без дори да каже също ли е в болница.

Източник: вестник Струма

Свързани новини

Как Русия организира кампания с инфлуенсъри срещу ваксините на Pfizer и АstraZeneca

Regiona

Теа Минкова зашлеви сериозно Алекс Петканова с това признание

vyara

Добивът на петрол в Мексиканския залив поставя екологичните амбиции на Байдън под въпрос

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.