Предстоят пролетни дезакаризационни мероприятия на тревните площи в Кюстендил

Във връзка с покачването на температурите и повишаването на популацията на кърлежите, община Кюстендил ще извърши пролетни дезакаризационни мероприятия на тревните площи в град Кюстендил Обработката ще се състои на 18.03.2024 г. от 19 часа и ще бъде извършена от фирма „ДДД-1“ ООД. Обработката ще се осъществи с помощта на подвижен многофункционален генератор за влажна дезинсекция от ново поколение, монтиран на високо проходим автомобил, предназначен за мащабни, аерозолни обработки срещу бълхи, кърлежи,ларвицидни форми на комари,дървесни вредители и др. ULV /ултрамалообемно третиране/ и термоаерозолни обработки срещу имагоцидни форми на комари.
Обработки срещу хлебаркив канализационна мрежа и влажна дезинсекция на складови помещения. Използва елекростатичен заряд, чрез който се осигурява сила на привличане и прилепване на инсектицидния разтвор към обработваните повърхности, 75 пъти по-голяма от силата на земното притегляне. Така се постига цялостно и равномерно покриване на обработвания обект, без да се увеличава разходната норма на биоцида. Площите ще бъдат третирани с препарат Айкън 10 СК, карантинния срок е 24 часа. От фирмата уведомяват собствениците на пчелни кошери, да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите си по време на мероприятията и 24 часа след тях🐝

Свързани новини

Kaufland България с рекорден резултат при сертификацията си като Top Employer за 6 поредна година
В 8 от водещите категории ритейлърът постигна максимален резултат от 100%

vesito

ЕЛЕКТРОХОЛД ТРЕЙД ДОСТАВЯ НА НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ 13 500 МВТЧ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ПРЕЗ 2024 Г.

vesito

Държавата пак обмисля ваучери за балнео профилактика

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.