Председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров с мнения, акценти и коментари по важни въпроси
Готви се монтиране на контейнери за стари дрехи, обмисля се идея за създаване на екоинспекция към общината, която да стартира от следващата година.

Областният управител на Благоевград трябва да е безпристрастен и да гледа непартийно на проблемите. Това заяви председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров на пресконференция днес по повод върнати належащи решения на местния парламент. Според него групата на ГЕРБ не са свикнали да бъдат опозиция и прокарват стари предложения, внесени преди време от него.

Андон Тодоров коментира, че при предишния кметски екип многократно на сесии са внасяни като извънредни проблеми, които не отговарят на изискванията за такива, но не са били връщани от областния управител Бисер Михайлов. Нещо повече не са връщани и решения, признати впоследствие като неправомерни дори от съда.

Не трябва да караме нещата на инат. Има тенденциозност при връщането на решенията, а трябва да има аргументи и факти“, каза Тодоров и по-късно добави, че предишният кмет е изпълнявал няколко длъжности като председател на ОбС и областен управител.

Андон Тодоров каза, че ще предложи на кмета Румен Томов Благоевград да напусне Асоциацията по ВиК и да не плаща повече такси. На въпрос дали кметският екип не “краде” идеята на ПП “Партия на зелените” за стимулиране на раждаемостта той обясни, че няма значение кой внася предложението, важно е да се случват неща добри за града, като отбеляза, че администрацията е посочила, че искането е дошло от Зелените.

В структурата на ОбС е заложен и щат за юрист, който да не е на граждански договор, а да е ангажиран изцяло с работата на Общински съвет.

Андон Тодоров заяви още, че се готви монтиране на контейнери за стари дрехи из целия град, както се обмисля идея за създаване на екоинспекция към общината, която да стартира от следващата година.

Свързани новини

Заради драстичното увеличаване на заразените! Медици настояват Благоевград да се затвори

vesito

/Видео/ Словесна схватка! Председателят на ОбС Андон Тодоров: Кметът на Благоевград е столът на кмета. Ние не знаем кой е кметът!
Щом кметът не се справя ние можем да изземем тази функция, изтъкна парламентарния шеф

vesito

ГТП Савов предлага идеалната грижа за всяко МПС!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.