По предложение на Андон Тодоров! Две важни наредби разглеждат в пленарна зала! И жителите на селата в община Благоевград ще могат да кандидатстват за социални жилища?

Председателят на ОбС Андон Тодоров внася две наредби за разглеждане в пленарна зала. По предложение на парламентарния шеф ще се разискват въпроси, свързани с наредбата за реда на регистриране и отглеждане на кучета и котки-домашни любимци и овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на община Благоевград.

Любопитно е,че на практика такава наредба изобщо не съществува, тъй като тя била обявена преди години за нищожна от прокуратурата.

Все пак, за да работи общината в посока овладяване популацията на безстопанствените кучета, както и да съществува приют за четириногите трябва да съществува работеща наредба. Поради тази причина от „ Партия на Зелените“, чиито лидер е Андон Тодоров, внасят за разглеждане актуална наредба за реда на регистриране и отглеждане на кучета и котки.

Андон Тодоров внася отново за разглеждане в пленарна зала и наредбата за социалните жилища. Той предлага да бъде включена нова глава в нея, тъй като открил нередности.

Председателят на ОбС ще поиска промяна в текстовете и по този начин жители на община Благоевград да могат също да кандидатстват за социални жилища, а не само жители на град Благоевград, както е посочено в наредбата.

Това е с цел, хора от селата също да имат възможността да се възползват от социалните жилища.

Не е нормално хората от селата да бъдат пренебрегнати. Много семейства от селата се нуждаят от социални жилища и трябва да помислим и за тях. Освен това трябва да вдигнем прага и повече хора да могат да се възползват от социалните жилища“, коментира Тодоров.

Има точка, която е за доходите да са 80 процента от минималната работна заплата, за това той ще направи предложение те да са 80 процента от една минимална и половина работна заплата. По този начин ще се разшири възможността да кандидатстват повече хора.

Общината разполага с около 565 общински жилища, а новите са около180.

Неуморният Андон Тодоров не спира да дава идеи и да работи за реализацията им. Като председател на ОбС той извърши редица промени в полза на жителите на Благоевград и околните села.

Свързани новини

Поздравителен адрес по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам

vesito

Откриха новата учебна година в Благоевград! Кметът Илко Стоянов: 15 септември е празник на знанието! Образованието отваря врати към целия свят

vesito

ПРОВЕДЕ СЕ ТРЕТО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЗНАНИЯТА И УМЕНИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.