По-високи възнаграждения за работещите в детските ясли в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации се споразумяха за по-високи възнаграждения на персонала в детските ясли
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации – КТ „Подкрепа“ и КНСБ постигнаха споразумение за по-високи възнаграждения за работещите в детските ясли на територията на областния център. Ръстът е в размер на 15% и засяга медицинските сестри, детегледачите, обслужващия персонал и ръководния състав в детските заведения. По-високото заплащане е в резултат на волята на кмета Илко Стоянов, добрата финансова политика в Община Благоевград през последните две години, както и наличните резерви в стандартите във функция „Здравеопазване“, приети с решение на МС.
„Благодаря Ви за проактивните действия от Ваша страна, с които защитавате интересите на работещите“, заяви по време на среща със синдикатите кметът Илко Стоянов.
Увеличението влиза в сила със задна дата и важи от м. януари 2023 г. То ще бъде изплатено през м. септември, след сключване на анекс към Общинския колективен трудов договор, който се очаква да бъде подписан през следващата седмица.

Свързани новини

В понеделник спират водата в с. Крупник и с. Полена

vesito

Учредиха Съюз на хората с увреждания в Сандански!

vesito

Кметът Методи Байкушев на среща с жители на ж.к. „Струмско“: Няма да настаняваме бежанци в квартала, някой се възползва от страховете на хората

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.