Посланикът на република Сърбия доц.д-р Желко Йович и почетният консул на Република Казахстан в България Митко Солаков на работна среща с председателя на ОбС Благоевград- Андон Тодоров

Посланикът на Република Сърбия- Доц.д-р Желко Йович и почетният консул на Република Казахстан в България- Митко Солаков, посетиха днес Община Благоевград по покана на Председателя на Общински съвет Благоевград- Андон Тодоров. На провелата се в изключително дружеска атмосфера работна среща бяха обсъдени възможностите на областния център Благоевград за сътрудничество с Република Сърбия, предвид традиционно близките отношения между двете страни. Обсъдена бе възможността за побратимяване на Благоевград с избран град в Република Сърбия, с цел задълбочаване на отношенията и доброто сътрудничество.

Според Тодоров, побратимяването ще създаде предпоставки за привличане на инвеститори и културен обмен за провеждането на културно- образователни младежки форуми, както и икономически форуми с представители на бизнеса от двете страни.

Почетният консул на Република Казахстан- Митко Солаков изрази благодарност за поканата и подчерта, че Благоевград вече се е доказал като изключителен партньор в културния обмен, тъй като години наред Република Казахстан е представена добре в областния център, чрез проведени серия мероприятия, свидетелстващи за ползотворното сътрудничество.

Това е само началото на работните ни срещи, след които съм сигурен, че ще се случат изключително полезни за Благоевград неща, отчете в края и домакинът Андон Тодоров.

Свързани новини

По време на епидемия: Ще останат ли 70 000 души без лекарска помощ в Гоце Делчев?

desi

Със състезание по шахмат започват „Ученически игри 2020“ в Благоевград

vesito

Готово ли е инфекциозното отделение в МБАЛ – Благоевград за пациенти с коронавирус?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.