Отделението по кардиология в МБАЛ-Благоевград остана без началник, дългогодишната шефка д-р Катя Илиева напуска

Хоспитализираните болни с коронавирус в МБАЛ – Благоевград се стопиха до 20. Толкова са пациентите, които се лекуват основно във вътрешно отделение, и по-малка част в инфекциозно и ковидния сектор на хирургично. Останалите отделения се завърнаха към предишната си основна дейност въпреки кадровия проблем в някои от тях.

Отделението по кардиология е без началник, след като дългогодишната шефка д-р Катя Илиева е подала молба за напускане и ще продължи да работи като специалист на кабинет. Очаква се временно да бъде определен друг завеждащ, пише струмабг.

Недостиг на лекари има и в неврологично отделение, след като шефката д-р Георгиева и още една лекарка са в отпуск по майчинство. Болничното ръководство успя да се справи с кадровия проблем по време на третата вълна от Ковид-19, като командирова там лекари от други отделения. Временно без шеф е детско отделение заради отпуск по болест на д-р Султов, който стана завеждащ след напускането на дългогодишната шефка д-р Марянова, която започна работа като педиатър в Дома за медико-социални грижи в Благоевград, който от 1 февруари стана Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

Свързани новини

Община Благоевград удължава срока за прием на заявления по програмата за саниране

vesito

Личният лекар д-р Искрен Кальонев от Сатовча: На село много по-трудно се работи

vesito

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с Н.Пр. Алехандро Поланко – посланик на Кралство Испания в България.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.