Опит за самоубийство на две жени от Благоевград

Две жени от Благоевград опитаха да се самоубият като се нагълтаха с лекарства, научи ИА „Региона“. Лекарите се борят за живота им.

Жените са на 31 и 37 години и не се познават по между си. Едната живяла в блок 109 в квартал „Еленово“. Изпили големи количества диазепам и други лекарства. Те били добре познати на лекарите от психиатричното отделение.

Настанени са за лечение вчера към 18.30 в реанимация на МБАЛ- Благоевград.

Според психиатри се касае за психични проблеми, вследствие на не овладени навреме депресивни състояния. Хората масово се притесняват да търсят адекватна медицинска помощ и подценяват състоянията на страх, отчаяние и безнадежност, което води до суицидни мисли.

Затова съвета на специалисти-психиатри е хората да бъдат по-наблюдателни при промяна в поведението на техен близък и да търсят своевременна помощ.

Свързани новини

24-годишен младеж се надруса и подкара товарен автомобил

bilyana

След публикация в ИА „Региона“! Обезопасиха преминаването по ул. „Св. Иван Рилски“ 5 в Благоевград

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Област Благоевград, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение България, за периода 20.07-24.07.2020 г.

bilyana

1 коментар

Елина Жотева 10.10.2020 13:23 at 13:23

Кратко, точно и конкретно, с препоръка от специалист – така се пише новина.

1

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.