Окръжен съд – Благоевград остави в ареста българин, издирван с ЕЗА от Италия

Окръжен съд – Благоевград определи мярка за неотклонение “ Задържане под стража” по частно наказателно дело, образувано във връзка с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от главната прокуратура ATOF в гр. Милано, Италия, по отношение на А. Г. И., /български гражданин/.  Искането е подадено във връзка с издирването на лицето за трафик на наркотици през границите на Холандия, България и Италия.

След анализ на събраните доказателства, съдебният състав, председателстван от съдия Петър Пандев, намери, че исканото лице следва да бъде задържано под стража по реда на чл. 43, ал. 3 от ЗЕЕЗА до приключване на производството по предаването му на италианските власти.

Съдебният състав прецени, че процесната ЕЗА е валидна, а от обстоятелствата, посочени в самата заповед е видно, че е била издадена въз основа на влезли в сила съдебни решения и касаят изпълнение на наказания „лишаване от свобода“ с остатък 5 години, 5 месеца и 6 дни. Деянието, описано в тази заповед, представлява престъпление и по българския НК.

В мотивите към постановеното определение от съдия Пандев е записано още, че макар лицето да е с постоянен адрес в България, съществува реална опасност да се укрие, предвид самата тежест на наложеното му наказание „лишаване от свобода“.

 

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

 

Свързани новини

Банско отбелязва Освобождението на България

vesito

Ремонтът на ул.”Глазне” в Банско е в последна фаза

vesito

Кола блъсна момиче на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.