Община Сандански избира „Цар на виното”

На 27.12.2023 г. от 11:00 ч. на площад „България” за двадесет и девети пореден път в Сандански ще се проведе Празник на младото червено вино.
По традиция, община Сандански организира конкурс за най-добро младо вино, в който могат да вземат участие всички винопроизводители от региона.
Те трябва да предоставят 1,5 л. вино с информация за сорта, населеното място и местността на лозовия масив.
Виното ще се приема в Туристически информационен център /до ГУМ/ от 12.12.2023 г. до 26.12.2023 г. всеки ден, от 09:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 18:00 ч. Телефон за контакт: 0882 124 499.
В празничния ден –27.12.2023 г. качествата на божествената напитка ще бъдат оценени от специалисти – енолози. Те ще определят кой ще бъде тазгодишният носител на титлата „Цар на виното”.
Тази година, община Сандански е отново е подготвила кулинарна изненада за всички, които освен, че ще могат да се наслядат на чаша пенливо вино, ще се докоснат до магията на приготвяне на традиционно ястие от самия Иван Звездев.
Празникът на виното и вкусната храна ще бъде обогатен и с богата празнична програма с традиционни македонски ритми.

Свързани новини

Участниците в Международна нумизматична конференция посетиха два обекта в община Петрич

vesito

Кметът Димитър Бръчков: Обновеното читалище „Братя Миладинови-1914“ в Петрич е напълно готово и предстои откриването му до края на месеца

vesito

Близки фирми до Томов и Камбитов напъват да спечелят 1.2 млн.лв. от депото

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.