Община Разлог отстрани от центъра на град Разлог подвижни търговски обекти

Община Разлог отстрани от центъра на град Разлог подвижни търговски обекти за предлагане на царевица, сладолед, палачинки, сладки изделия и напитки.
“Като част от инициативата за “Безопасна и здрава среда” започнахме обход на подвижни търговски обекти, проверявайки едновременно дали тяхното физическо състояние, отговаря на изискванията за визия на града и дали се прилагат добрите търговски практики. На улица “Възраждане”, откъм площада, забелязахме, че нивото на хигиенни изисквания за приготвяне на царевица, палачинки и други изделия и напитки е доста занижено, а самите съоръжения са разширени до такива размери, че заемат голяма част от уличното пространство. В това състояние обектите попадат в друга категория търговски обекти, за чието разполагане е нужно решение на Общински съвет и обособяване на място за разполагането им, след търг или конкурс.
Със загриженост за здравето на хората и подобряване състоянието на лицето на Разлог, взехме решение подобен вид обекти да не осъществяват непрекъсната дейност, в района на центъра. Засегнатите търговци в случая, могат да подадат заявление за извършване на дейност на друго място, стига то да отговаря на законовите изисквания за качествено предлагане на храни и продукти, свързани със защита на здравето на жители и гостите на общината.
Категорични сме, че подкрепяме малкия бизнес, стигна търговците да се съобразят с наложените им норми и разпоредби.”, заяви г-н Иван Гюров, зам.-кмет на община Разлог.

Свързани новини

РСПБЗН – Сандански напомня някои основни правила за пожарна безопасност

vesito

Медали за участниците в състезанието „Воля и спорт“ в Петрич

vesito

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с Н.Пр. Алехандро Поланко – посланик на Кралство Испания в България.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.