Община Разлог обнови трибуните на Конната база с нови седалки

Община Разлог обнови трибуните на Конната база на улица “Стара планина”, които ежегодно посрещат в Разлог хиляди любители на конните спортове и породи животни, отглеждани в България.
“Община Разлог подкрепя организирането на масови спортни и културни мероприятия, част от които са състезанията за тежковозни коне и изложенията, провеждани на Конната база в града. За осигуряване на по-голямо удобство за публиката и частично подобряване на базата, монтирахме 520 нови седалки. За основа използвахме възможно най-малко бетонови конструкции, с цел в бъдеще те да бъдат лесно преместени, а земята – максимално възстановена или пригодена за ново трасе за конен спорт.” , коментира ръководството на Община Разлог.
Конната база е общинска собственост, предоставена за ползване на сдружение за коневъдство и конни спортове “ДВАЛ”. Със съдействието на Община Разлог, сдружението и Местен клуб „Българско овчарско куче”- гр. Разлог години наред организират пролетни състезания за тежковозни коне, “Киноложка изложба”, “Изложения за породи животни, отглеждани в България” и “Национален шампионат за тежковозни коне”.
За пореден път, на 15 април 2023 година Конната база ще приветства десетки участници в пролетен „Шампионат на тежковозни коне 2023“, а публиката ще може да проследи на живо състезанието на величествените животни от новите трибуни.

Свързани новини

Кола блъсна момиче на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград

vesito

Мечти за светло бъдеще! Кой е 70-годишният пенсионер Димитър Тадаръков? Гръмко обещава да превърне област Благоевград в една малка Ватикана
Паскалев ли предложи Тадаръков на Томов? Брат му Димо бил в управлението на „Милена“, заедно с червената активистка на Благоевград Йорданка Слатинска

vesito

Поздрав от Oблacтeн cъвeт нa БCΠ – Благоевград за Коледа и Нова година  

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.