Община Гоце Делчев организира традиционния празник на виното в село Делчево

Община Гоце Делчев организира традиционния празник на виното в село Делчево, посветен на Трифон Зарезан. Тази година празникът ще се състои на 3 и 4 февруари 2024 г. /събота и неделя/.
Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия, ще бъде на 3 февруари /събота/ в с. Делчево. Всички, които желаят да вземат участие в конкурса, могат да предоставят мостра на произведено от тях вино или ракия в срок до 30 януари 2024 година в книжарницата на „Престиж бизнес“. Предоставената мостра от ракия трябва да бъде минимум 0.5 литра, а от вино – 0.75 литра. На всяко шише трябва да има името на производителя и телефонен номер за връзка с него, а на мострите с вино и година на производство, както и сорта.
Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще се проведе на 3 февруари от 12.00 часа в „Делчовски хан“.
На 4 февруари /неделя/, от 12.00 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 12.30 часа ще започне тържеството на площада в село Делчево в което ще участват „Бабугери“ с. Мосомище, самодейци от селата Мосомище, Баничан и Абланица и танцова формация „Гайтани“ гр. София.
За всички, които искат да присъстват на празника е организиран транспорт, който ще тръгне в 10.30 часа от бившия магазин „Валан“.
Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'AEALE MS община гоце делчев ви кани на традиционния празник на виното в село делчево зи 4 февруари 2024 програма 3 февруари 12:00 часа, делчовски XAH" конкурс за най- добър производител на вино и ракия 4 февруари 12:00 часа, местността "баира" традиционно зарязване на лозята 12:30 часа музикална пΡΟгΡΑΜΑ на площада в село делчево сучастието HA: "бабугери" селомосомище; фолклорни състави от селата абланица; танцова танцовафомация"тайитани"гр.сооия айтани гр.софия заповядайте!'

Свързани новини

ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев е домакин на национално състезание „Млад Фермер“

vesito

С водосвет започна подготовката на ОФК „Беласица“-Петрич за пролетния полусезон

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква извънредно заседание при закрити врати за важни точки

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.