Община Благоевград с три варианта за функционирането на Аквапарка

Жителите на Благоевград ще предопределят по-нататъшната съдба на Аквапарка, след изготвяне на цялостна оценка на състоянието на обекта и необходимия финансов ресурс за реновирането му, ще бъде организирано обществено обсъждане. Това стана ясно по време на пресконференция на кмета Методи Байкушев.

Той поясни, че към този момент вариантите за реализиране на пространството са три:

  • Да бъде обявена нова процедура за концесия;
  • Обектът да се отдаде под наем в дългосрочен или краткосрочен план;
  • Община Благоевград сама да финансира възстановяването и оперирането на Аквапарка.

„Добре е всеки един от нас още отсега да помисли върху възможните варианти, за да формираме ясно обществено мнение как бихме искали да се използва това пространство оттук нататък“, коментира кметът Байкушев. Той припомни, че веднага след встъпването си в длъжност е предприел необходимите мерки за обезопасяване на откритото пространство и сградата на закрития плувен басейн край алеята за парк „Бачиново“.

Доброволци продължават цялостното почистване на обекта, вече са премахнати избуялата растителност и насложената с години тиня в големия плувен басейн. Кметът Методи Байкушев бе категоричен, че не  съществува хипотеза за промяна на предназначението на обекта, който е публична-общинска собственост, предвидена за спорт и развлечения. Градоначалникът съобщи, че има готов проект и е предоставен финансов ресурс от държавата за довеждане на минералната вода до Аквапарка край алеята за парк „Бачиново“./Новината.бг

Свързани новини

Влак уби на място млада жена край Благоевград

vesito

Как гласуваме с хартия – упътване

vesito

Пътно произшествие край Симитли

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.