Община Благоевград с тактико-специално учение за реакция при пожар

Тактико-специално учение за проверка на готовността на реакция при възникване на пожари ще се проведе в сградата на Община Благоевград.
Мероприятието e предвидено за 27 юни (вторник) от 11.00 часа в общинска администрация. По време на учението ще бъде симулирана реална кризисна ситуация – евакуиране на хора, оказване на медицинска помощ на пострадали при пожар, обезопасяване на района предвид потенциално възникване на взрив и т.н.
За целта освен служителите в Общината от сградата ще бъдат изведени всички посетители.
В учението ще вземат участие съставните части на Единната спасителна система – Община Благоевград, ОД МВР, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ, ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“.
Идеята на мероприятието е усъвършенстване на организацията и управлението на съставните части на ЕСС при възникнал пожар, както и обучение на личния състав на правилно поведение и реакции при огнено бедствие.
Очаква се учението да продължи около един час, в рамките на който ще бъде преустановено и предлагането на административни услуги.
Ще бъдат отворени всички изходи, включително аварийните, а асансьорите ще бъдат спрени, съгласно изискванията за сигурност.
Община Благоевград апелира жителите да проявят разбиране и да запазят спокойствие по време на разиграване на конкретната ситуация!

Свързани новини

Община Симитли ще бъде домакин на Екстрийм Ендуро Крупник 2023

vesito

Вековната традиция “Старчевата” за поредна година разтърси Разлог

vesito

Лазарки от ДГ „Радост“ гостуваха на кмета на Дупница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.