Община Благоевград с тактико-специално учение за реакция при пожар

Тактико-специално учение за проверка на готовността на реакция при възникване на пожари ще се проведе в сградата на Община Благоевград.
Мероприятието e предвидено за 27 юни (вторник) от 11.00 часа в общинска администрация. По време на учението ще бъде симулирана реална кризисна ситуация – евакуиране на хора, оказване на медицинска помощ на пострадали при пожар, обезопасяване на района предвид потенциално възникване на взрив и т.н.
За целта освен служителите в Общината от сградата ще бъдат изведени всички посетители.
В учението ще вземат участие съставните части на Единната спасителна система – Община Благоевград, ОД МВР, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ, ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“.
Идеята на мероприятието е усъвършенстване на организацията и управлението на съставните части на ЕСС при възникнал пожар, както и обучение на личния състав на правилно поведение и реакции при огнено бедствие.
Очаква се учението да продължи около един час, в рамките на който ще бъде преустановено и предлагането на административни услуги.
Ще бъдат отворени всички изходи, включително аварийните, а асансьорите ще бъдат спрени, съгласно изискванията за сигурност.
Община Благоевград апелира жителите да проявят разбиране и да запазят спокойствие по време на разиграване на конкретната ситуация!

Свързани новини

Проявите в чест на Националния празник започват ден по-рано в община Петрич

vesito

Нова дата на делото Томов! На Атанасовден ВАС решава за прекратяване на кмета на Благоевград!

Regiona

Коронавирусът „влезе“ и в Математическата гимназия в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.