Община Благоевград с акция по почистване коритото на Благоевградска р.Бистрица

Община Благоевград почиства коритото на р. Благоевградска Бистрица от храсти и дървета с цел намаляване на риска от наводнения
Община Благоевград стартира дейности по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета.
Акцията, която стартира следващата седмица, е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при евентуални обилни валежи.
Отстраняването на растителността ще се извърши на два етапа, като първият от тях ще се осъществи в участъка от баражите при алеята за парк „Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма.
Преди стартиране на дейностите, служители от ОП „Озеленяване“ са извършили обстоен оглед на периметъра, който ще бъде обхванат.
На по-късен етап Община Благоевград предвижда и почистване на речното корито от саморасли дървета и храсти в участъка от баражите в посока парк „Бачиново“.

Свързани новини

300 лева помощ за отопление за изпусналите срока

vesito

Голям пожар край Дупница

vesito

Две коли се удариха на бул. „Кирил и Методий“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.