Община Благоевград изплати еднократна помощ за новородени на 89 семейства, в размер на над 95 хил. лв.

Само ден след приемане на финансовите разчети! Община Благоевград изплати еднократна помощ за новородени на 89 семейства, в размер на над 95 хил. лв.
По разпореждане на кмета Илко Стоянов днес бяха преведени 96 500 лв. по сметките на родители, кандидатствали и отговарящи на условията от Наредбата за отпускане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца.
Общо 89 семейства получиха финансов стимул само ден след като ОбС одобри финансовите разчети на Община Благоевград за 2023 г.
Така на практика вече са изплатени средствата на всички заявители, подали своите документи до края на м. ноември 2022 г.
Тази година Община Благоевград е заложила общо 400 хил. лева за отпускане на еднократна помощ за новородени.
Подкрепата за младите семейства и осигуряване на по-добри условия за децата на Благоевград е сред приоритетите на кмета Илко Стоянов.
Съгласно решение на ОбС – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.
За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.
За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.
При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева за дете, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

Свързани новини

Кой спука гумите на „Мицубиши“ в „Ален мак“ в Благоевград?

vesito

Председателят Андон Тодоров свиква редовно заседание на Общинския съвет в Благоевград на 22 декември

vesito

Полк. Кирил Спаневиков е новият командир на 3-то бригадно командване

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.