Община Благоевград въведе стрийм платформа, която ще излъчва в реално време заседанията на комисиите към ОбС

Ново, модерно оборудване за излъчване на срещи и заседания на комисии на Общински съвет в реално време е монтирано в зала 101 на Община Благоевград. Целта е да бъде гарантирана максимална публичност за всеки, който желае и има възможност да проследява събитията в залата на живо. Те ще бъдат предавани директно в официалния YouTube канал на Община Благоевград – https://www.youtube.com/@blgmun_official.

Иновацията е въведена в изпълнение чл. 28 (1) от ЗМСМА за осигуряване на прозрачност на заседанията на комисиите към ОбС, което кореспондира изцяло с един от обявените приоритети на екипа на кмета Методи Байкушев – пълна прозрачност и публичност в работата на Община Благоевград. Монтираната в центъра на заседателната маса в залата камера е с възможност автоматично да се насочва към говорещия в момента. Предстои монтиране на втора камера, която да излъчва общ план на събитията.Освен заседанията на комисиите към ОбС, чрез системата ще бъдат излъчвани директно и срещи, представляващи обществен интерес, както и пресконференциите.

Свързани новини

Нападнаха и обраха мъж в Благоевград

vesito

Кандидатът за кмет на Благоевград Румен Томов представи основните акценти в предизборната си стратегия

vesito

Нови 600 дръвчета засадиха в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.