Обичани звезди се завръщат на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2023

XXXI-то издание на  „Пирин Фолк“ Сандански 2023 ще зарадва почитателите на македонската музика с истинска плеяда звезди, които ще озарят сцената на 25, 26 и 27 август. Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни и обичани изпълнители, които многократно са се изявявали на сцената на Фестивала и са удостоявани с редица отличия. „Пирин Фолк“ Сандански ще се превърне в истински  празник на музиката и за невероятното изживяване в трите вечери в Летния театър ще допринесат любимите изпълнители Райна, Вили Рай, Иван Дяков, Теодора, Радостина Паньова и Емилия.
На 25-ти август (петък) ще се състои VII-то издание на Детски Пирин Фолк – конкурсната вечер за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. След приключване на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. Гост-изпълнител ще бъде невероятната Райна, която има редица призове от Фестивала в годините и сега се завръща на сцената на Пирин Фолк, за да развълнува публиката с изпълненията си. За доброто настроение на гостите в Летния театър и пред малкия екран ще се погрижи неподражаемата Вили Рай, която също има множество изяви на сцената на престижния форум.
На 26 август (събота) ще се проведе Конкурса за изпълнителско изкуство, а в края на вечерта ще бъдат обявени наградените. За красивите изпълнения ще допринесе специалното участие на един от най-обичаните фолклорни изпълнители Иван Дяков, който многократно се е изявявал на сцената на Фестивала и е носител на редица награди от престижния форум. Той ще представи самостоятелни песни, но също така и дуетни изпълнения с дъщеря си Ивана Дякова. Фестивалната вечер ще се изпълни с още по-красива македонска музика с присъствието на изключителната Теодора, която също се е изявявала на сцената на Фестивала и сега ще поднесе на публиката специално подготвен фолклорен рецитал.
На 27 август (неделя) зрителите ще се насладят на най-вълнуващата част от Фестивала – Конкурса за авторска македонска песен. След финала на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. С изпълнения на сцената ще се изявят победителят в Детски Пирин Фолк и отличеният с I-ва награда от Фестивалното жури в Конкурса за изпълнителско изкуство. Грандиозният финал на фестивала ще бъде поставен от талантливата Радостина Паньова, която многократно се е изявявала на сцената на престижния форум, а в неделната вечер ще представи за първи път нови неизпълнявани досега песни. Във финалната конкурсна вечер сцената ще украси и ангелският глас Емилия, която е подготвила специална програма с любими македонски фолклорни песни.

От 12 юли 2023 г., билетите за „Пирин Фолк“ Сандански 2023 са в продажба в мрежата на Eventim и Туристически информационен център – Сандански.

Свързани новини

Община Банско монтира стойки за велопаркинги

vesito

Над 200 деца от България и Сърбия взимат участие в традиционния турнир по плуване „Дядо Коледа“ в Благоевград

vesito

Делегация от Банско посети словенската община Кранска гора

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.