НОИ ще изплаща пенсиите след Великден, а добавките преди това

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от парламента великденски добавки за пенсионерите с най-ниски пенсии от 26 април. След тази дата парите трябва да са налични, както преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, така и преводите към пощенските станции, съобщава НОИ. Парламентът реши еднократната сума от 100 лв като великденската добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв.

Право на тази добавка имат около 534 000 души. Майските пенсии ще се изплащат по стандартния график между 7 и 20 май, т.е. след великденските празници, които приключват на 6 май. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 май (вторник) и ще завърши на 20 май (понеделник). Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, също ще бъдат извършени на 7 май 2024 г. Паричните обезщетения за бременност и раждане и отглеждане на дете за настоящия месец ще се изплатят преди празниците – на 30 април. / Mediapool.bg

Свързани новини

Километрично задръстване на „Кулата“

vesito

ОбС реши: Ясен Попвасилев ще изпълнява временно длъжността кмет на Благоевград

vesito

Кола пламна на бензиностанция „Варко“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.