Нов разсадник край Гоце Делчев ще произвежда по 1,5 млн. фиданки годишно

Официално беше открит нов разсадник, оборудван с автоматизирана поточна линия за производство на контейнерни фиданки край гр. Гоце Делчев, изграден от ЮЗДП.
Придобивката е уникална по своите мащаби, новият разсадник е с производствен капацитет над 1,5 млн. фиданки за залесяване годишно, а обектът ще осигури нови работни места, което свидетелства и за социалната му функция.
Проектът, в рамките на който е изграден разсадникът, е с наименование „Подобряване природозащитното състояние на горски местообитания от мрежата Натура 2000“.
Произведените контейнерни фиданки показват висок процент на прихващане, устойчиви са към въздействията на климатичните промени, могат да се съхраняват и залесяват целогодишно, което осигурява по-голяма оперативност и ефективност при изпълнение на дейностите по залесяване.
Символичният старт на работата на обекта беше даден от инж. Валентин Чамбов, директор на ЮЗДП, в присъствието на зам.- кмета на община Гоце Делчев Валери Сарандев, директорите на горските стопанства в Гоце Делчев и Гърмен, както и експерти от предприятието и горски служители.
Проектът се изпълнява от Югозападното държавно предприятие с безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Откриха нов разсадник за контейнерни фиданки край гр. Гоце Делчев.

Свързани новини

Един човек пострада при верижна катастрофа край Невестино

vesito

Очакват добра реколта от зърно в Югозапада

vesito

Подуправителят на БНБ на предизборен митинг: Евроскандал

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.