Нов удар по шофьорите! Ще засегне хиляди

Ново изпитание предстои за шофьорите, чийто автомобили не са готови напълно за зимата. Започва третият етап от акция „Зима“, ще се проверява техническата изправност на автомобили и фаровете, съобщиха от МВР. От МВР напомнят на шофьорите, че моторните превозни средства трябва да се движат с включени светлини през деня. Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж и дъжд, допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра, припомнят от вътрешното министерство.

От МВР препоръчват да се провери изправността на спирачната система, да се проверят и поддържат чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите, мигачите, както и да се провери оборудването за обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка.

„Бъдете внимателни! Карайте разумно!„, призовават от полицията. Във вторник от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) също призоваха всички водачи да са готови за зимата, когато тръгват на път. През зимата метеорологичните условия създават различни предизвикателства пред участниците в движението. Затова е важно да се вземат допълнителни предпазни мерки с цел безопасно пътуване в студените месеци, отбелязват от ДАБДП. Със съдействието на Съюза на българските автомобилисти в рамките на акция „Зима“ инфографиката ще бъде поставена на видно място в техническите центрове на СБА, както и в партньорски сервизи.

Свързани новини

Валежите спират

vesito

Нападнаха възрастна жена на алеята за парк “Бачиново“

vesito

Бориславова: Ще помогнем за кабинет, ако третият мандат е при партньор

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.