Нови съоръжения за водна архитектура в парка на Петрич

Нови съоръжения за водна архитектура и пречистване на водата са монтирани в езерото на градския парк в Петрич.
Два броя декоративни аератори ще спомогнат за подобряване качествата на водата в езерото, снабдявайки я с допълнително количество кислород. Мощността за всеки един от тях е 3,75кг/час кислород. Това ще създаде още по-добра среда за богатия животински свят в езерото – риби и водоплаващи птици, а същевременно ще увеличи влажността на въздуха и ще спомогне естественото охлаждане в парка. Декоративната им функция ще създава красива водна архитектура в езерото, което допринася естетически за облика на градската среда.
Не на последно място се отчита, че шумът от водата подобрява рекреационните качества на средата и допринася за подобряване на условията за отдих и почивка. С това ново подобрение градският парк на Петрич се превръща в още по-атрактивно и желано място за посещение от жителите и гостите на общината.
Благодарност към всички, които пазят създаденото и дават своя личен пример…

Свързани новини

За трета година „Лъвски скок“ в Кресна в памет на Апостола на свободата

vesito

Заслужилите медици на 2021 година: Д-р Георги Димитров

vesito

Николай Шушков свика общото събрание на Асоциация по ВиК, вижте решенията…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.