Нова атрактивна авиодестинация от Пловдив

Преговори за откриване на нова авиолиния от Виена до Пловдив започва Фондът за развитие на летище Пловдив. По този повод се организира специална среща на българската общност във Виена с изпълнителния директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов и кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев, който е и член на Управителния съвет на Фонда за развитие на Летище Пловдив.

Присъстващите на срещата ще бъдат запознати с възможността за откриване на директни полети от австрийската столицаВиена до Пловдив, които ще подобрят връзката между двата града и ще създадат нови възможности за пътувания и бизнес.Срещата ще се състои на 13 април 2024 година от 12 часа в ARCOTEL Kaiserwasser Wien.

„Всички членове на българската общност във Виена са добре дошли и ги очакваме с нетърпение“, съобщиха от Фонда за развитие на летище Пловдив.

Срещата в Австрия е по подобие на тези с Испания, при които се коментират възможностите за полети от испанския град Малага до Пловдив.

Директните полети правят пътуванията по-лесни и по-удобни за пътниците, като им спестяват време и усилия, които биха били необходими при прехвърляне на други летища или пътуване до друг град.

„Предоставянето на директни полети до Летище Пловдив привлича повече туристи и инвеститори, които могат да допринесат за икономическото развитие на региона“, коментира изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

В момента във Фонда за развитие на летище Пловдив членуват вече 11 общини – Пловдив, Смолян, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение, Садово, Брезово и три юридически лица, частни дружества – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, СНЦ Фонд Феникс.

Чрез директните полети до Летище Пловдив, Южен Централен район се развива по-бързо и по-ефективно, като се създават нови възможности за бизнес и заетост.

Възможностите за подкрепа на нови авиолинии проучват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Норвегия и Кипър.

Заради големия брой запитвания с желание за нови авиолинии, Фондът за развитие на летище Пловдив обявяви началото на кампания за подкрепа на откриването на директни полети от Летище Пловдив до различни дестинации в Европа.

“Смятаме, че това ще бъде важна стъпка към подобряване на въздушния транспорт в региона и ще допринесе за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развитието на туризма.”, коментират от Фонда за развитие.

От там поясняват, че всеки лев ще бъде от значение и ще помогне за реализацията на това начинание.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Петър Мицин стана шампион на 400 метра свободен стил на Европейското първенство по плуване до 23 години в Дъблин

vesito

Обединен военен флот на България, Турция и Румъния може да спре Русия в Черно море

vesito

Православната църква чества Света Анна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.