Над 70 служители на „Биострой“ лъскат улиците на Благоевград със 150 тона вода дневно, снабдяването става от реката

Над 70 служители на общинската фирма по чистота в Благоевград се включват активно по поддръжката на зелената инфраструктура на общината. 14 бригади са разпределени първоначално по най-невралгичните участъци в града, каза в интервю за Радио Благоевград управителят на общинското звено, инж. Васил Бачев. От „Биострой“ продължават и с масираното измиване на уличната мрежа.

От днес се активизира дейността по подрязване на дърветата и освежаване на тревните площи на територията на община Благоевград. Усилията са насочени най-вече към избуялата и опасна растителност, която може да създаде предпоставки и за инциденти, каза управителят на „Биострой“, инж. Васил Бачев.

Той не скри факта, че е имало момент, в който пространството около парк Бачиново е било позанемарено. Сега обаче, ситуацията е коренно различна. Почистени са всички участъци, както и пешеходната зона в посока тенискортовете и бейзболното игрище.
Продължава почистването на затревените и паркови зони по всички градски квартали. Вече са на ход и пет автомашини, които са започнали измиването на уличната мрежа.
Над 150 т. вода се изразходват в хигиенизирането на улиците. Снабдяването става единствено и само от реката, подчерта шефът на „Биострой“.

Той допълни, че една част от добитата зелена отпадъчна маса се предава за изхранване на животните в благоевградския Зоопарк, а останалата се компостира.
Васил Бачев коментира и най-щекотливата за предприятието тема, с възрастта на автопарка.

Според него в близките месеци се очакват два нови тежкотоварни автомобила. Предстои подновяване и на сметосъбирачните машини.
Източник: Радио Благоевград

Свързани новини

Ужасяваща находка! Откриха труп на мъж насред улицата

vyara

Цял блок пропищя от жена, отглеждаща десетки животни в дома си

vesito

33-годишен с коронавирус от Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.