Награди за просветители в Кюстендил

На официална церемония кметът инж. Атанасов връчи награди за признателност към просветители!
За първа година Община Кюстендил връчва награди за принос в сферата на културата.
Номинациите за изявени личности, със значим принос в развитието на местната, регионална и национална култура бяха направени от директорите на културните институти по покана на кмета инж. Атанасов. Девет доказани професионалисти, дали своя принос в различни сфери на културата бяха номинирани, а двама от тях бяха отличени и получиха почетния плакет на Община Кюстендил.
Кметът инж. Атанасов благодари за всеотдайния им труд и подчерта , че те са хората, които възпитават, обучават и насочват нашите деца, което е най- важната и отговорна мисия в нашето общество.
Арх. Юлий Фърков бе посмъртно отличен с Награда на община Кюстендил за принос в сферата на културата 2024 г.
От името на семейството му наградата получи главният архитект на Община Кюстендил Теодор Илиев.
”Благодаря за тази награда от името на семейството му и за уважението и високата оценка, която тя символизира за живота и труда на арх. Фърков. Надявам се неговата страст и любов за Кюстендил да е докоснала сърцето на всеки, който го познаваше и работеше с него, за да продължим мисията му за развитие на нашия град като културен и туристически център“, заяви арх. Илиев.
Наградата на община Кюстендил за принос в сферата на културата за 2024 получи Проф. Валентин Господинов.
Удостоени с Номинация за принос в сферата на културата бяха още:
-Доц. д-р Ангел Симеонов Джонев
-Мирослава Божидарова Таскова
-Димитър Георгиев Божилов
-Михаил Георгиев Калдъръмов
-Виолета Йорданова Атанасова
-Евгени Симеонов Серафимов
-Галинка Дамянова Симеонова
-Кметът инж. Атанасов награди и отличени педагози в сферата на образованието на база мотивирани предложения от директорите на кюстендилските училища и детски градини.
-В категория „Учител в предучилищно образование“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Виолета Димитрова- ДГ „Славейче“, Надя Николова- ДГ „Еделвайс“ и Силвия Николова- Атова- ДГ „Първи юни“
-В категория „Учител в начален етап, ЦПЛР-ОДК“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Галина Гикова-Александрова- Шесто ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Елка Пенкова- НУ „Св. Климент Охридски“, Любка Радкова- ЦПЛР-ОДК и Ренета Михалкова ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.
В категория „Учител в прогимназиален етап“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличава Снежинка Тодорова- ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“
В категория „Учител в гимназиален етап“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил са отличени:
Албена Джонева- ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, Борислав Гошев- ПГИМ „Йордан Захариев“, Диляна Боева- ПГИМ „Йордан Захариев“ и Донка Стоянова- ЕГ „Д-р Петър Берон“
”Млад учител на годината“
В Категория :“Млад учител в предучилищното образование“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Ралица Андонова- Христова – ДГ Слънце
В Категория: “Млад учител в начален етап, ЦПЛР- ОДК“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Васил Василев- НУ Св.Климент Охридски“
В Категория: “Млад учител в гимназиален етап “ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Миглена Цекина- ПМГ „Проф. Емануил Иванов“,
Директорът на ОУ “Паисий Хилендарски“ Здравка Тасева е Директор на годината за област Кюстендил.
Може да бъде изображение с 4 души, дайс и текст, който гласи 'ህህ'
Може да бъде изображение с 4 души, високоговорител и кларинет
Може да бъде изображение с 5 души, дайс и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души, дайс и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, високоговорител, дайс и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и високоговорител

Свързани новини

СЛЕД ПТП: Полицай отказа тест с дрегера

vesito

След нагласена документация! ВАС определи решение на Румен Томов като незаконно

vesito

Информационен бюлетин на ОДМВР-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.