Мъж трябва да плаща данъци на законно придобита кола, но отнета заради издирване

 Кадър – Нова телевизия

 

 

Собственикът твърди, че колата му гние на служебен паркинг на ГКПП „Илинден“, а електрониката й е изцяло компрометирана.

Мъж ще трябва да плаща данъците на кола, която е отнета заради сигнал, че се издирва от Интерпол. Две години след покупката на скъп джип от Германия МВР задържа колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки многобройни предишни пътувания в чужбина. Собственикът твърди, че колата му гние на служебен паркинг на ГКПП „Илинден“, а електрониката й е изцяло компрометирана. Мъжът получил и странни оферти от адвокати на фирмата, обявила колата за издирване. „Многократно съм излизал от страната с автомобила без проблем. Един ден ми казаха, че е обявен за издърване. Получавам призовка от окръжен следствен отдел в Благоевград – отидох и представих пълна информация за автомобила“, каза Петър Майсторов. Делото се води в Словакия, тъй като колата всъщност е оттам, но е закупена от Германия. Според анализ на словашки адвокат ключов момент е да се определи собственикът на автомобила. „По словашкия закон собственик е лизинговата компания, а по немския закон собственик съм аз“, добави Майсторов. / Източник: NOVA.BG

Свързани новини

От днес започват Горещниците

vesito

40- годишен благоевградчанин пострада жестоко при трудова злополука, транспортират го спешно за столична клиника

vesito

ВЪЗДУШНИТЕ ЛИНЕЙКИ ПОДРАНЯВАТ: Медицинските хеликоптери кацат у нас до месец

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.