Мнозинство! 21 отговорни съветници, милеещи за Благоевград, свикват извънредна сесия на 6 юли за решаването на важни инвестиции

21 общински съветници от ОбС Благоевград събраха подписка за свикването на извънредна сесия за 6-и юли, на която да гласуват големи инвестиции за Асоциацията на ВиК. Това е искане на групата на ГЕРБ и още 15 общински съветници.

Сред тях са Албина Анева-Томова,Теодор Велчев, Павлин Янкулски, Мария Гошева, Ясен Неделчев, Мехмед Вакльов, Ивайло Червилов, Лилия Мечева, Соня Ставрева, Васил Миладинов, Цветозар Балабанов, Гергана Муртова, Исмет Узунов, Кирил Ваклинов и Андон Тодоров.

Днес 20 съветници, приближени до кмета Румен Томов, напуснаха демонстративно заседанието и на практика спънаха решаването на важните въпроси, заложени в дневния ред. Заради тях не можа да се стигне до разглеждането на важни точки, свързани с предложението за упълномощаване на кмета да представлява общината на предстоящото на 7 юли извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК.

От изключителна важност беше и да се разглежда предложението, касаещо кандидатстване с проект за подпомагане на образователния процес на деца и младежи, настанени в социалните услуги.

Тези 20 съветници, сред които Калоян Хаджийски,групата на БСП и съветниците на Радослав Тасков се опитаха да направят преврат в ОбС, но заверата не им се получи.

Голямото мнозинство от групата на ГЕРБ и още 15 общински съветници не се поддаде на това и по правилник свика извънредна сесия, на която в понеделник 6 юли от 9,30 часа да се разгледат важните точки, свързани с инвестициите в Благоевград.

Факт е,че това са съвестните и отговорни общински съветници, които мислят за развитието на Благоевград.

 

Свързани новини

Затворени проходи и блокирани пътища у нас заради снега, вижте къде

vesito

Коледна изложба в Благоевград

vesito

Държавата пак обмисля ваучери за балнео профилактика

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.