Кюстендил днес е БОЧА!

За трета поредна година Община Кюстендил и Спортен клуб за хора с увреждания „Ильо войвода“ организират турнир БОЧА. В спортната надпревара се включиха потребителите на социални услуги на Община Кюстендил, ДГ „Слънце“ и ДГ „Славейче“. Най-малкият участник в турнира бе 4-годишната Ния Харалампиева, а най-възрастният – 97-годишният Стоян Колев.
„БОЧА е параолимпийски спорт, който се играе в петдесет държави. БОЧА е с правила, които се учат чрез играта. За него няма възраст – всеки, който харесва БОЧА може да бъде играч и състезател“, посочиха организаторите, които определиха турнирът като среща в спортна надпревара, която носи много мотивация. В играта се включиха и ресорният зам.-кмет Кристиян Ивачов, както и началникът на отдел „Социални дейности“ Светослава Макенджиева.
Турнирът се проведе на три корта: Боча за деца, Боча за младежи, Боча за пораснали, а съдиите на турнира бяха в състав: Мирослава Таскова, Галина Георгиева, Анелия Милошова.
Победители бяха наградени от ресорния зам.-кмет Кристиян Иванчов. Te получиха купи, медали, грамоти за отбора и за треньора и лакомства.
Победители в БОЧА ЗА ДЕЦА:
1 място: Детска градина „Славейче“
2 място: Детска градина „Слънце“
Победители в БОЧА ЗА МЛАДЕЖИ:
1 място: Център за обществена подкрепа „МИР“
2 място: Дом „Ильо войвода“
Победители в БОЧА ЗА ПОРАСНАЛИ:
1 място: Дом „Ильо войвода“
2 място: Дневен център „Даскал Димитрий“
3 място: Комплекс за социални услуги „Заедно можем“
Всички отбори, които заеха първо място, се класират за участие в Междуградски турнир БОЧА, който ще се проведе през септември в град Кюстендил!
Може да бъде изображение с 13 души и хора, играещи баскетбол
Може да бъде изображение с 13 души, хора, играещи баскетбол и тълпа

Свързани новини

„На ТИ с кмета“ в Професионална гимназия по транспорт в Разлог

vesito

Мелник и Петрич сред петте най-красиви планински града в страната

vesito

Банско ще се рекламира по CNN Turk

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.