Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов участва във форум „Бранд България 2024

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов участва във форум „Бранд България 2024 – модерният разказ за културата и туризма. Имиджът на страната ни в националната и международна комуникация. Дискусията бе посветена на съдържанието на „Бранд България“.
Община Кюстендил е една от общините в страната, която приоритетно работи по създаването на свой регионален бранд- „Бранд Кюстендил“.
Форумът бе организиран от Националния борд по туризъм, Общество „Културно наследство“ – партньор на „Европа Ностра“ за България, националната медия „Стандарт“ в партньорство с Министерството на туризма, Министерството на културата и Българската стопанска камара.
В дискусията участваха министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на културата Кръстю Кръстев, представители на законодателната и местната власт, научните среди, неправителствения сектор, медиите.
”Бранд България“ не може да се побере в един рекламен билборд, каза по време на дискусията Славка Бозукова. „Бранд България“ не е нито плажът, нито ските, нито артефактите, нито възстановките, нито златните медали, нито дори високите технологии. „Бранд България“ е българската мечта, която ние искаме да реализираме. Онази наша представа за нашето достойно представяне в развитието на човешката цивилизация. Онзи модерен разказ за хилядолетното ни присъствие в нашата история“, отбеляза главният редактор на „Стандарт” .
”Брандът е конкуренция. И тя става все по-регионална. Затова трябва да мислим как брандираме регионите си. Аз смятам, че колкото повече местни брандове се развиват успешно, толкова по-добре. Те ще изпълнят със съдържание Бранд България”,каза министърът на туризма Зарица Динкова.
И припомни, че именно това е била целта и на пилотната черноморска програма на Министерство на туризма. Храната ни, местните забележителности, културното ни богатство – всичко трябва да представим, заяви още Зарица Динкова.
Бранд „България“ е съвкупност от различни елементи- традиция, история, икономика. Затова е важно да работим заедно, да налагаме този бранд днес, за да работи той за нас като държава утре, каза по време на форума заместник-министърът на икономиката Николай Павлов.
Да се създаде дирекция “Бранд България“ към специализираната администрация на Министерския съвет, която осъществява пряко функциите по управление, предложи д-р Мартин Захариев, заместник-председател на Управителния съвет на Сдружение „Национален борд по туризъм“. Той посочи, че изграждането на такъв бранд е не само комуникационна задача, а по-скоро това трябва да стане институционално решение на правителството. Според Захариев това би имало и ускорителен ефект по отношение на процедурата за Шенген. Очакването ни е, че ако проявим активна политика, този процес ще бъде ускорен, допълни той.
Над 20 конкретни предложения бяха дадени по време на конференцията Те ще бъдат внесени в кабинета на Мария Габриел и в създадената от нея работна група за Бранд България.

Свързани новини

Зам.кметът Евгени Терзиев: Променя се движението по улици в централната градска част на Благоевград

vesito

Реконструкция на част от терена на кооперативния пазар в Дупница

vesito

Баба, дядо, годеница и президент стискат палци за Алберт Попов днес

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.