Кметът на Дупница: Изборът на управител на Общинската болница беше нарочно провален

Изборът на управител на Общинската болница беше нарочно провален. Това каза по време на заседанието на Общинския съвет в Дупница кметът Първан Дангов.
Официално заявявам пред Общински съвет Дупница, че изборът на управител на Общинската болница беше нагласен и нарочно провален, с ясното съзнание да се даде повече време на хората, които така или иначе, зад кадър, си играят със съдбата на болницата. Нека Комисията по здравеопазване внимателно прегледа документите, които бяха представени от сегашния изпълняващ длъжността директор. Най-малко от там липсва едно листче , на което пише квалификация „здравен мениджмънт“. Това обяви по време на заседание на ОбС- Дупница, кметът на общината Първан Дангов. Той посочи, че не може д-р Николов с димпломна квалификация от Аграрния университет в Пловдив, да участва в конкурс за медицински директор, като в условията на този конкурс е посочено да има здравен мениджмънт.
„Защо Комисията не прекрати участието на д-р Николов още в етапа на подаване на документи? Изпълнено ли е условието кандидатът да има, независимо как се казва, здравен мениджмънт“, попита кметът. Първан Дангов е категоричен, че в момента се върви към ликвидация на хирургично отделение. „В момента тече покрива на родилно отделение и на никой това не му прави впечатление. А когато падне нивото на общинската болница , тя ще се превърне в една обикновена амбулатория. Зад всичко това стоят политически представени общински съветници и за жалост хора с лекарски дипломи. Ако мислите, че съдбата на Общинската болница се намира в нечии чужди ръце, бъркаме всички. Ако мислите, уважаеми г-н Председател, сваляйки нивото на Общинската болница и губейки това здравно заведение на здравната карта, ние ще подобрим качеството на живот и качеството на здравните услуги, грешите. Ние в момента вървим в нечия лична изгода. Когато се намесят нечисти цели и интереси, с политически привкус, това се нарича беззаконие, безхаберие и липса на човечност“, категоричен бе кметът. Дангов обяви още, че нарочно РЗИ не са изпратили техен представител на последния конкурс с идеята да го провалят.
„Когато се катериш по гърба на болката на хората и мислиш като магазинер, се стига до ситуация да не можеш да формираш дори комисия като председател на Общински съвет, заяви още Първан Дангов пред общинските съветници.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май

vesito

Времето днес, прогноза за събота, 15 юни

vesito

Времето днес, прогноза за четвъртък, 23 май

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.