Кметът на Благоевград Методи Байкушев на форума Digital4Blagoevgrad: Развитието на дигиталната сфера е пътят, по който можем да създадем икономика с много голяма добавена стойност

Успешни маркетингови стратегии в сферата на дигиталното предприемачество бяха представени вчера на бизнес форум в зала „22 септември“, организиран за втора поредна година от Digital4Bulgaria в партньорство с Община Благоевград. Конференцията Digital4Blagoevgrad „Дигитални възможности за бизнеса“ бе открита от кмета на Благоевград Методи Байкушев и Любомир Атанасов, създател и организатор на конференциите Digital4.

„Изключително съм щастлив да ви посрещна в нашия жив град. Слуховете за смъртта на Благоевград са силно преувеличени, и това го виждаме днес. Дигиталната сфера е една изключителна възможност, включително за нашия град, предвид даденостите, които имаме. Най-голямата от тях е талантът. Това е наистина пътят, по който можем да развием едно предприемачество, което да създаде икономика с много голяма добавена стойност. Именно форуми като Digital4Blagoevgrad са възможност да обменим знания и контакти“, каза кметът Методи Байкушев.

Водещи лектори с богата експертиза в областта на киберсигурността, маркетинга, дигитализацията и успешното позициониране на бранда представиха пред местни предприемачи новите тенденции за развитие на успешен бизнес и личен растеж. Те споделиха и предизвикателствата, през които са преминали и историята на своя успех. За втора поредна година събитието в Благоевград обедини две конференции в сферата на дигиталния свят – Digital4Blagoevgrad и .

Ученици от различни училища в Благоевград, деца от ЦЛТРДБ и Център за изкуства, култура и образование „София“ демонстрираха своите знания и презентираха изработени от тях продукти в сфери като програмиране, роботика, лего конструиране, графичен дизайн и др. Те имаха възможността да се запознаят с представители на водещи дигитални компании и лекторите в Digital4Blagoevgrad.

Свързани новини

Отбелязваме Международния ден на планината

vesito

/Аудио/ Съветникът д-р П. Янкулски: Защо Томов бърза? Трябва да се питат хората, къде да се изгради православен храм в Благоевград, трябва да се обмисли!

vesito

Кметът Байкушев с предложение към ОбС да продължи да има нощна аптека в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.