Кметът на Благоевград Илко Стоянов с плакет за футболистите от ФК „Спортист Падеш“, станали областни шампиони

Кметът на Благоевград Илко Стоянов прие в кабинета си отбора на ФК „Спортист Падеш“, който стана шампион на областно ниво.
Спортистите спечелиха две купи – едната за първо място в „А“ група „Струма“, а другата за победа в оспорваната надпревара срещу тима на ФК „Места Хаджидимово“.
В знак на подкрепа кметът им връчи плакет за принос в развитието на спорта.
„Благодаря ви за това, което правите, защото преди всичко вие играете със сърце. Една Община трябва да подпомага точно този тип футбол и ние се стремим да ви подкрепяме с каквото можем. Ако следващата година нещата в държавата се нормализират, което неминуемо ще се отрази и на Общините, можем да насочим част от средствата за детско-юношески аматьорски футбол“, коментира Илко Стоянов.
От своя страна ФК „Спортист Падеш“ подариха на кмета тениска, на която е изписано неговото име, както и снимка в рамка на отбора.
„Щастливи сме, че постигнахме такъв успех. Подобна победа в Благоевград не е имало поне от 15 г. насам – общински отбор да е станал областен първенец по футбол. Изпитваме трудности с финансирането, но сме изключително благодарни на Община Благоевград за помощта, която ни оказва, както финансово, така и по отношение на предоставената отлична база, на която провеждаме своите тренировки и срещи“, заявиха представители на отбора.
ФК „Спортист Падеш“ е основан преди 4 години, като футболистите непрекъснато бележат нови постижения.
Тази година за 24 срещи клубът има 81 попадения във вратите на противникови отбори и само 24 допуснати гола, белязани от съперници на терена.

Свързани новини

Ден за размисъл преди втория тур на местните избори

vesito

МРРБ удължи срока за приемане на заявления за енергийно обновяване на многофамилни сгради в Благоевград

vesito

Ансамбъл „Танец“ с концерти в Гоце Делчев и Белица

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.