Кметът Методи Байкушев представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие на община Благоевград

Кметът Методи Байкушев представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие на община Благоевград (ПИРО).
По време на срещата в зала „22 септември“ стана ясно, че сред обектите от стратегическо значение за община Благоевград са: обновяване и реконструкция на парк „Ловен дом“, Ботаническа градина, района на Зоопарка и парк „Бачиново“, изграждане на подземни обществени паркинги, които да решат цялостно проблема с паркиране на автомобили в Централна градска част, както и реконструкция, корекция и покриване на ул. „Александър Стамболийски“ и д.р.
Предвижда се обновяване и построяване на нова сграда на 9 ОУ „П. Яворов“, обновяване на дворните пространства на училищата, както и създаване на множество нови социални услуги.
💡Припомняме, че в ПИРО бе заложено и изграждане на нова сграда за общински жилища в ж.к. „Струмско“, но след срещи с жители на квартала и проведен конструктивен диалог, проектът отпадна, като на същото място ще бъде изграден подземен паркинг и прилежащ към него парк.
Чрез реализиране на обектите, предвидени в ПИРО, кметският екип залага на развитието на образователната, социална, здравна, културна, и спортна инфраструктура в общината с цел повишаване на качеството на живот и завръщането на младите хора в Благоевград.

Свързани новини

Кметове от Югозапада в надпреварата “Кмет на годината” за мандат 2019-2023

vesito

Защо 11 години държавата води битка за имотите на Братя Галеви, но без резултат

vesito

Кандидатът за кмет на Благоевград инж. Румен Томов: Заедно можем да победим системата!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.