Как ревнуват зодиите

Овен

Вдигат скандал

Овните имат импулсивен характер, доста са сприхави и прекалено емоционални в отношенията. Не търпят конкуренция и ако имате неблагоразумието да им изневерите ще бъдете изправени пред незавидна съдба. Щом разберат, че ги делите с друг, ще вдигнат такъв скандал, че ще унищожат всичко по пътя си. Подозренията и терзанията не им се нравят. Ако в главата им си породи съмнение, че им изневерявате, те ще действат по един от двата начина: сами си тръгват или елиминират опонента си, а в особено напреднали случаи е възможна комбинация от двете. Дори и да останете заедно, те никога няма да забравят, че любимият им човек макар и само за секунда е дал предпочитание на друг.

Телец

Търпеливо и дълго

Телците ревнуват търпеливо и дълго време. Интуицията им подсказва, че нещо не е наред, а здравият разум ги убеждава, че алармата бие напразно. В същото време те не се интересуват от своя опонент. Много по-загрижени са за собствените си отношения с партньора: намират хиляди обяснения за закъсненията на любимия човек от работа, за странните обаждания, за бележките и други доказателства. Телците правят всичко възможно ревността им да не повлияе по никакъв начин на връзката, докато не се убедят, че имат основание. Веднага щом това се случи, можете да опаковате нещата си: нищо добро не ви очаква. Те обичат да играят ролята на жертва и ще ви изкарат по-черни от Дявола.

Близнаци

Без причина

Близнаците ревнуват вдъхновено и творчески и го правят без причина. Живеят на принципа: „Моето не си го давам на никого!“ Привлича ги възможността да се състезават, надминават, доказват. Но ако им дадете дори малък повод да ревнуват, той ще се превърне във вдъхновение. А ако причината се окаже твърде сериозна, очаквайте изригване на вулкан, жертви и разрушения. Силно емоционални и нестабилни, Близнаците са готови да ревнуват всеки. Веднага щом започнат да изпитват симпатия към човек, те искат той да принадлежи само на тях. Обичат шумните скандали, но дълбоко в себе си разбират, че никой не може да е с тях 24/7, така че не приемайте присърце ревнивото им поведение.

Рак

Стават нервни

Раците не просто ревнуват – те страдат. Едва ли съмненията в чувствата на любимия човек причиняват такава болка на някой друг от зодиака. В същото време идеята да ги накарате да ревнуват може да е полезна, защото те започват да „работят върху връзката“, усърдно обграждат партньора си с внимание, радват го с изненади и ще го спечелят отново. Но ако нещата са сериозни, Раците неизбежно започнат да се отдалечават от своята невярна „половинка“ и не се учудвайте, ако издигнат помежду ви непреодолима стена. Те са много решителни и самоуверени. Избират партньора си внимателно, така че да им подхожда по всички критерии, и ако усетят, че нещо не е наред, стават нервни и притеснени.

Лъв

Просто си тръгват

Лъвовете са толкова уверени в своята идеалност, че дори не могат да си представят партньорът им да избере някой друг. И ако все пак разберат, че имат повод за ревност, те се разочароват от своя избраник и е много вероятно директно да го зачеркнат от живота си. Единственото, което можете да направите, е да се опитате да превърнете случилото се в шега. Може и да простят лошото ви чувство за хумор. Ако усетят, че нещо не е наред, те се затварят и започват да търсят недостатъци в себе си. Когато са  убедени, че се е случило предателство, те не щадят никого. Изхвърлят огромно количество негативна енергия и агресия, а после просто си тръгват, без да ви оставят шанс за прошка и помирение.

Дева

Запазват спокойствие

Девите не умеят да ревнуват и го знаят. Ето защо си избират партньори, които няма им да дават поводи за това, но ако възникне подозрителна ситуация, обмислят нещата спокойно, без емоции. Когато стигнат до някакво заключение, поставят ултиматум на партньора си или издават окончателна присъда. Тук възможностите са неограничени: може да предложат „да си вземете почивка един от друг“, да ви дадат седмица, за да направите окончателен избор, да опитате отворена връзка, да се преместите в страна, където е позволено многоженство. И нито една чиния няма да бъде счупена, нито една ваза няма да пострада и косъм няма да падне от главата ви, докато сами не си посипете главата с пепел.

Везни

Рядко си признават

Връзката на Везните с ревността е доста сложна: те хем уважават свободата и се опитват да избягват всякакви собственически чувства, хем са доста ревниви, но рядко си признават. При най-податливите Везни може да се стигне дори до заболявания от психосоматичен характер. Така че ревността на Везните е опасна преди всичко за самите тях. Представляват ли заплаха за партньора си? Да, защото ревността разрушава – бавно, но сигурно. Опитват се да действат разумно и да не се нахвърлят на партньора си за дребни неща и жестове към други хора, но дълбоко в себе си Везните са много ревниви. Стремят се да задържат ревността в себе си и да не я стоварват върху половинката си.

Скорпион

Отмъщават си жестоко

Ревността на Скорпионите е произведение на изкуството и най-вероятно красиво. Има хиляди нюанси и милиони полутонове, стотици неочаквани обрати и просто невъобразим брой прояви. Скорпионите не пропускат да си разчистят сметките с партньора си: когато дадеш един повод за ревност, те ще ти отвърнат с дузина. А това е чудесна възможност да напишете битова драма, психологически трилър или роман на ужасите. Ако не сте склонни към този вид творчество, по-добре не се замесвайте. Никой не може да скрие от тях предателството. Те лесно ще ви разобличат и ще ви накарат да се изчервите от срам, а после ще си отмъстят жестоко, защото никой няма право да ги прави на глупаци.

Стрелец

Искат обяснение

Стрелците не толкова ревнуват, колкото се обиждат и не защото партньорът им е избрал друг, а заради живота като цяло. В същото време, поради природата си, те не могат да бъдат обидени дълго време, и правят нещо по-интересно: например потапят се в собствените си дела и хобита или се влюбват в някой друг. И то без злонамереност – правят го естествено. Стрелците са способни бързо да се възбудят от някаква дребна ситуация и да предизвикат сцена на ревност. Най-важното е, ако наистина не сте виновни, имате време да им обясните подборно и да им покажете, че нищо ужасно не се е случило, тогава бързо ще се успокоят и ще спрат да се тревожат. Ако много се ядосат, настояват за обяснение.

Козирог

Проявяват несигурност

Козирозите са от хората, за които е измислена поговорката „ако ревнува, значи обича“. Те могат да поддържат отношения и дори да им се наслаждават, без да изпитват нищо към партньора си освен лека и ненатрапчива симпатия. И често именно появата на ревност сигнализира на Козирозите: о, това е любов! Реакцията на това откритие може да е различна: от незабавно предложение за брак, до също толкова незабавна раздяла. Във всеки случай ревността е голям стрес за тях. Те често са несигурни и може да развият чувство на недоверие към партньора си и страх да не го загубят. Способни са да прекъсват връзки дори без доказателства за предателство, а само въз основа на слухове и интуиция.

Водолей

Чупят чинии

Водолеите са твърде заети със себе си, за да ревнуват партньора си. С крайчеца на окото си забелязват някакви признаци, а с крайчеца на ухото си чуват някакъв звън, но едва ли ще направят нещо, докато собствените им интереси не пострадат. Тук започва една дълга и  скучна история с дискусии и разяснения, което няма да се хареса нито на вас, нито на тях. Ревността им има едно голямо предимство: лесно ѝ се слагат край. Първо, Водолеите са готови да повярват, че нищо не се е случило (ако можете да го докажете с поведението си). Второ, те никога не ревнуват бившите си. И със сигурност ще се окажете сред тях, ако им дадете повод. Тогава следва шумен скандал с гръмки думи и чупене на чинии.

Риби

Лесно прощават

Рибите се различават от другите зодиакални знаци по това, че не се нуждаят особено от поводи за ревност: подходящото настроение им е достатъчно. Проявите също могат да бъдат много различни – от талантливи стихове, до почти блестящи скандали. Понякога Рибите толкова се вълнуват, че техният невинен партньор е готов да избяга на края на света (но и това няма да го спаси). Ако все пак им дадете повод да ревнуват, предателството може да бъде истински удар за тях. Те няма да правят скандали и истерии, но ще изпитват истинска болка и ще го преживяват дълго време. Въпреки това, в някои ситуации те са в състояние да простят на партньора си и да поддържат връзка с него след изневяра.

Свързани новини

Водата от водопровода крие ли опасности? Какво трябва да знаем?

Regiona

Хороскопът на Алена: Близнаците са разсеяни и изнервени, Раците да не се срещат с хора, които им губят времето

vesito

7 игри, които да включим в следващия тиймбилдинг

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.