Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

  1. През вчерашния ден на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция, при която са намерени и иззети: над 11 килограма канабис, около 0,3 грама амфетамин и около 3,84 грама кокаин.

При извършена проверка на имот и прилежащи към него постройки в местността „Варвара“, землище на с. Елешница, общ. Разлог, обитавани от 49-годишен мъж от с. Елешница, от полицейски служители на РУ-Разлог са открити полиетиленови чували, поставени в пластмасов бидон, съдържащи около 4,660 килограма канабис. В хода на работата по случая е проверена и ползвана от мъжа изоставена вила в местността „Делниците“, землище на с. Елешница, където в два пластмасови бидона са намерени полиетиленови чували, съдържащи общо около 6,600 килограма канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.
Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Сандански е задържан 30-годишен мъж от с. Ласкарево. При извършената му проверка в селото, у него е открито найлоново пликче, съдържащо около 7,97 грама зелена тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Образувано е досъдебно производство.
В гр. Сандански, криминалисти при РУ-Сандански са проверили 17-годишен младеж от града. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, след като в джоб на дрехата му е намерено найлоново пликче, съдържащо около 9,96 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.
Около 22:45 часа вчера в района на ул. „България“ в гр. Банско, от органите на реда е извършена проверка на лек автомобил „Порше Кайен“. В дамската чанта на 30-годишна пътничка в него, която е от с. Трояново, обл. Стара Загора са открити около 4 бр. полиетиленови пликчета, съдържащи общо 3,84 грама кокаин. Жената е задържана със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.
От полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, около 23:20 часа вчера в с. Дъбница е проверен непълнолетен младеж от с. Дебрен. У същия е намерено завито в станиол бяло прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин с тегло около 0,3 грама. Младежът е задържан от органите на реда и е уведомена компетентната прокуратура.

  1. На 06.02.2024 г. в ж.к. „Освобождение“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е проверено жилище, обитавано от 40-годишна жена от града. Намерена и иззета е картонена кутия с намиращи се в нея около 16 патрона, за които не са предоставени необходимите документи. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образуван е заявителски материал.

 

  1. След получен, на 06.02.2024 г. в 01 РУ-Благоевград, сигнал за извършена кражба от строителен обект в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград, от полицейските служители са предприети незабавни действия, в резултат на които на място е установен и задържан 65-годишен благоевградчанин, който натоварил около 26 бр. гранитни плочки в товарен автомобил „Воксхол Виваро“. По случая е образувано досъдебно производство.

 

  1. В обедните часове вчера в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение за това, че в сграда в района на ул. „Арсений Костенцев“ в гр. Благоевград е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Уведомена е РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

 

  1. ПТП.

На 06.02.2024 г. около 04:00 часа на ПП 1 Е-79 между гр. Благоевград и гр. Симитли, автобус „Отокар Терито“ / без пътници в него/  с 64-годишен водач от гр. Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, в участък с въведена временна организация на движение /сигнализирана с пътни знаци/ е допуснал ПТП, като се е блъснал в бетонов ограничител. Водачът на автобуса е пострадал с фрактура на два прешлена. Направената му проба с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.

На 06.02.2024 г. около 17:30 часа на ул. „Т. Каблешков“ в гр. Сандански, лек автомобил „Тойота Ярис“ с 33-годишен водач от с. Хотово, завивайки на ляво за навлизане в междублоково пространство е отнел предимството на лек автомобил „Мерцедес“. При настъпилото ПТП, с охлузна рана в областта на челото е пострадал водачът на лекия автомобил „Тойота“. На двамата водачи са направени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни.

Около 19:05 часа вчера на ул. „Рокфелер“ в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“. С техническо средство е установено, че 37-годишният водач на автомобила шофира с наличие на 1,33 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Свързани новини

Община Благоевград започва прием на заявления за подмяна на отоплителните уреди

vesito

От днес се ограничава движението по моста при с. Рибник община Петрич

vesito

Започва ремонтът на пътя Поленица-Джигурово

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.