Иван Гешев на родова среща в Годлево (снимки)

Бившият главен прокурор Иван Гешев бе на родова среща на Гешевия род в разложкото село Годлево в събота. За това той съобщи в личния си профил във фейсбук. „Род и Родина не са забравени думи. За мен Родината е въпрос на дълг, почит и любов. А не просто дума, която някои са забравили и дори не я споменават. Коренът на думата Родина идва от думата род. А корените на моя род са част от българската народна история повече от 260 години: Гешевият род датира от 1760 година. Изключително необходима особено днес е връзката между на най-възрастните и най-малките, защото приемствеността между поколенията е най-важна за запазването на родовата памет. А без нея няма как да устоим като българи и като държава.

Трудно е да бъдат изброени дори и малка част от премеждията и борбите, през които са преминавали българите във вековете в отстояването на своята национална идентичност и християнска вяра. Родът Гешеви не прави изключение от това правило. Гордея се със своите предци, сред които са свещеник Партений Петров Гешев, народен учител и просветител, борец за църковна независимост и съратник на Левски; Иван Георгиев Гешев, строител и ръководител на изграждането на национални строителни обекти; Илия Петров Гешев, висш дипломат, съдействал за спасяването на Зографския манастир за българската държава.

Всички те са намерили начин да служат на Майка България в различни периоди и различни обстоятелства и това е голям пример за нас, техните наследници и последователи. Любов към Родината и почит към предците: ето това са българските национални ценности, от които винаги ще се нуждаем!“, написа Гешев.

Иван Гешев на родова среща в Годлево. СНИМКИ: Личен профил във Фейсбук
Иван Гешев на родова среща в Годлево.СНИМКИ: Личен профил във Фейсбук
Иван Гешев на родова среща в Годлево.
Иван Гешев на родова среща в Годлево.

Свързани новини

Мъж загина при катастрофа край село Места  

vesito

Времето днес, прогноза за събота, 16 март

vesito

Трагедия в Кърджали: 33-г. родилка почина, и нероденото й бебе е мъртво

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.