Защо ви е необходим мощен компютър за игри?

Поради факта, че в процеса на видеоигри компютърът извършва отделен тип обработка на данни, не е възможно всеки компютър да се нарече игрален. Нека видим защо са необходими мощни геймърски компютри.

За игри се създават специални модели, оборудвани с подходящи компоненти. Също така, компютърът за игри има допълнителни функции и по-добра ергономичност в сравнение с конвенционалното офис оборудване. Дори скъп компютър, който не е за игри, ще работи по-зле от по-евтин, предназначен за игри. И всичко това заради техническите характеристики. Нека да разгледаме как компютрите за игри се различават от конвенционалните.

Платформа за игри

Видеокартата и процесорът са отговорни за скоростта във видеоигрите. Доста често обикновен компютър се сглобява на базата на интегрирана видеокарта, но такъв модел не е подходящ за игри.

Процесорът също играе важна роля при избора на мощен геймърски компютър. Броят на нишките е характеристика, която влияе върху скоростта на изчисленията в играта. Колкото повече нишки, толкова по-бърза ще бъде обработката. Необходимо е да изберете процесор за компютър за игри въз основа на броя ядра (колкото повече, толкова по-добре). Когато избирате между осемядрен процесор и шестядрен процесор с по-висока честота, по-добре е да дадете предпочитание на първия вариант.

Видео карта

Когато избирате графична карта, струва си да знаете, че тя извършва по-голямата част от работата по графичната обработка. Но има различни видеокарти и не всички са подходящи за игрална графика, така че когато избирате, трябва да започнете от специфичните нужди на геймъра.

RAM

Колкото повече OP, толкова по-добре както за стандартен компютър, така и за геймърски. Но при избора на RAM за компютър за игри трябва да се вземе предвид честотната лента. Най-рационалното решение е използването на памет в многоканален режим, поради което натоварването на централния процесор се намалява до 10%, а fps също може да се увеличи до 10%. Затова се препоръчва да изберете втората опция между една лента за 32 GB и две за 16 GB.

Система за охлаждане на компютъра

Това е много важен елемент както на обикновен, така и на компютър за игри, тъй като стабилността на компютъра при максимални натоварвания зависи от ефективността на тази система. Стандартната система за охлаждане се състои от няколко охладителя, но за използването на компютърно оборудване от запален геймър такова охлаждане няма да е достатъчно, тъй като топлината няма да има време да се отстрани от критичните елементи на компютъра. Ето защо мощните геймърски компютри, които могат да се справят с всякакви натоварвания, са оборудвани със системи за течно охлаждане.

Ергономичност

От това дали е удобно за играча да играе, реакцията му към случващото се в играта и степента на умора до голяма степен зависят. С цел повишаване на комфорта и намаляване на умората на геймърите са създадени специални мишки и клавиатури за игри. Има и периферни устройства за определени видове игри, като геймпадове, модулни клавиатури и т.н. Разбира се, писането с клавиатура за игри ще бъде много неудобно, но това улеснява геймърите да играят игри.

Избор на монитор за игри

Когато избирате монитор в процеса на сглобяване на компютър за игри, трябва да обърнете внимание на неговите показатели за производителност и честота. Мониторите, оборудвани с TN-матрици, се характеризират с максимално ниво на производителност, времето им за реакция е 1 ms по метода BWB. Но трябва да се разбере, че мониторът за игри не е подходящ за гледане на филми или офис работа на компютър, тъй като има ъгъл на видимост около 160 °. Но можете да изберете монитор с IPS матрица и максимален ъгъл на гледане като компромис, но тогава индикаторът за производителност в играта ще бъде по-нисък.

След тази информация, която предоставихме, всеки може да сглоби своя компютър сам и да избере най-добрите компоненти.

 

Свързани новини

Pulse Therme в с. Баня приема местни жители с 40% отстъпка

vesito

Заложете на добрия сън – защо е важно да инвестирате в качествени матраци

Regiona

Откриха секретен подземен град в Рила

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.