Започна премахването на пашкулите на борова процесионка в парк „Свети Врач“

Тази вечер ще се извърши и химическо третиране срещу боровата процесионка и кърлежи*
Община Сандански започна механичното отстраняване на пашкулите на боровата процесионка в парк „Свети Врач“, като всички събрани гнезда на ларвите ще бъдат унищожени термично.
С цел ефективна борба срещу вредителя и контрол над популацията, тази вечер парк „Свети Врач“ ще бъде обработен допълнително с разрешени за ползване биоцидни препарати, в препоръчителната за употреба концентрация. Всички обработвани площи ще бъдат обозначени с информационни табели. Междувременно, тази вечер започва и третиране на обществените площи в град Сандански и населените места в общината срещу кърлежи. Дезакаризационните мероприятия на обществени пространства ще се извършват след 18:30 ч. по предварително изготвен график.
При обработката се използват разрешени за ползване биоцидни препарати, в препоръчителната за употреба концентрация.

Свързани новини

Как в Банско ще отбележат 230 години от рождението на Неофит Рилски (Снимки)

vesito

Футболист номер 1 на България Кирил Десподов връчи стипендия на свое име в родното си училище в град Кресна

vesito

Журналистът Божидар Стоилов с интересен коментар за отказа на правителството “засега” да строи магистрала „Струма“ през дефилето

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.