Жената на Бахамата иска да излезе от ареста, но съдът не я пусна

Жената на дупничанина Васил Петров- Бахамата поиска да излезе от ареста, където е вече три месеца. Лидия Петрова е пуснала до Районен съд -Благоевград молба с искане за изменение на определената й в досъдебно производсво, мярка за неотклонение „Задържане под стража“, в по-лека такава.

Мотивите за подаване на молбата са твърдение за влошено здравословно състояние на обвиняемата след задържането й, липсата на доказателства за съпричастност на същата в извършване на престъплението измама в големи размери, за което е обвинена и намален интензитет на обществената й опасност след престоят й в ареста.
След анализ на събраните до момента материали и доказателства по делото и след изслушване на съдебно-медицинска експертиза за актуалното състояние на обвиняемата в условията на ареста, съдия Екатерина Николова остави без уважение молбата на защитниците на задържаната Петрова за изменение на мярката й за неотклонение в по-лека такава. Като мотиви за своят съдебен акт, съдът посочи, че няма промяна в обстоятелствата, които са мотивирали две съдебни инстанции /БлРС и в последствие БлОС по пътя на съдебен контрол по реда на чл. 64 от НПК и сл./ да приеме, че са събрани доказателства в досъдебното производство , които обосновават извода за съпричастност на обвиняемата към извършване на вменената й измама в големи размери, която е тежко умишлено престъпление, както и за реална опасност същата да извърши престъпление, предвид предходното си осъждане. Съдът отчете също, че с извършената нова съдебно-медицинска експертиза, не се потвърдиха доводите на защитата за влошено здравословно състояние на обвиняемата, заради и в следствие на престоя й в ареста. Определението на Районен съд -Благоевград може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд -Благоевград в 3-дневен срок считано от днес. На 21 февруари в Благоевград бяха задържани Васил Петров, жена му Лидия и и синът им Димитър. Повдигнато им бе обвинение в измами за над 500 хил. лв. Родителите са в ареста, а синът е под домашен арест в дома им в Дупница.

Източник:24 часа

Свързани новини

Община Благоевград разкрива 19 нови социални услуги

vesito

Времето днес, прогноза за четвъртък, 14 септември

vesito

Кметът на Сатовча Арбен Мименов с поздравителен адрес по повод празника Великден

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.