Д-р Д. Димитров: Повече от 40 минути реанимационен екип е опитал да съживи 5-годишното дете

По предварителна информация детето е докарано в МБАЛ – Благоевград вече починало. Това каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров, информира Фокус.
„По данни от дежурния екип, който е поел детето, то е било в клинична смърт, тоест то не е имало нито сърдечна, нито дихателната дейност. Извикан е наш реанимационен екип, който също е предприел дейности по евентуално съживяване на детето в продължение на повече от 40 минути“, каза още д-р Димитров. Той уточни, че е разпоредил вътрешна комисия, която да разследва случая.  Стана ясно още, че аутопсия ще даде отговор на въпроса каква е точната причина, довела до смъртта на детето. Според първоначалните данни то е било с разстройство и повръщане. Детето е от ромски произход.  Транспортирано е от Рила до Благоевград с линейка. В Благоевград установяват смъртта му. Спорният момент е дали в Рила вече е починало. Вероятно е издъхнало в съня си още в дома си през нощта. По делото е образувано досъдебно производство, материалите по което ще бъдат препратени днес по компетентност в Районна прокуратура – Кюстендил, каза Районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

Свързани новини

Лудогорец победи Пирин

vesito

Кюстендил тържествено отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски

vesito

Спират водата в село Брезница, община Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.