До 10 март жителите на Гоце Делчев имат срок да разчистят тротоарите пред домовете си от дърва, строителни материали и автомобили

От 2012  до 2019 г., община Гоце Делчев реализира редица мащабни проекти, чрез които бяха напълно обновени улиците и тротоарите в няколко от кварталите в града. Това коренно промени инфраструктурата и подобри качеството на живот на хората, живеещи там. Все повече обаче, зачестяват случаите, при които на ремонтираните тротоари се разтоварват и цепят дърва за огрев, струпват се строителни материали или се паркират автомобили. Това може да доведе до напукване или счупване на плочки по тротоарите, чието възстановяване ще бъде за сметка на гражданите, които са го допуснали.

Освен това, се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия и се застрашава живота на пешеходците, които са принудени да се движат по пътното платно, вместо по изградения за тази цел тротоар. Напомняме, че жителите на града носят отговорност в случай, че със свои действия са довели до повреждане или унищожаване на тротоарни и асфалтови настилки, както и всякакво друго общинско имущество. В тази връзка, от общината оправят апел към гражданите, да премахнат в срок от 10 дни от тротоара пред дома си натрупаните дърва, строителни материали или други вещи, както и автомобилите си, особено ако те са спрени от движение. След този срок, ще се налагат санкции по Наредба № 1 на Общински съвет Гоце Делчев за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев. 

Свързани новини

В Благоевград обсъдиха превантивни мерки срещу пожари

vesito

Нов рекорд на ОбС Благоевград! 71 точки за разглеждане на сесия! Местните парламентаристи решават дали ще има черква на пазара

vesito

Кметът на Разлог Красимир Герчев: Проектът за газопроводно разклонение до Разлог и Банско трябва да бъде реализиран

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.