Доберман разкъса домашно куче и нахапа тежко жена до детска градина във Велико Търново

Жена е в болницата във Велико Търново, а кучето, което разхождала, бере душа във ветеринарна клиника, след като са били нападнати от избягал от стопаните си доберман. Жената е с травма на ръката. Инцидентът е станал в понеделник около 07:30 часа, в оживен квартал до детска градина. 44-годишната жена разхождала кучето си, когато доберманът ги напада.

„Оперирана беше значителна по размер рана на дясна подмишница. Бяха смъкнати кожа, подкожие и част от мускулатура. Беше в психологически шок, наложиха се малко успокоителни. В момента е в добро общо състояние без опасност за живота”, заяви пред NOVA Даниел Илиев, директор на областната болница. Пред лекарите жената разказала, че е била нападната от голям черен доберман, около 80 килограма. Тогава тя грабва своето куче на ръце, след което доберманът напада нея.

„Оперира я най-добрият наш хирург – доктор Иван Манчев. Той смята, че няма да има сериозни проблеми по възстановяването”, заяви д-р Илиев. Възстановяването ще продължи 2-3 седмици. Пред лекарите жената е казала, че ще търси правата си по съдебен път. Кучето е задържано, собственикът – не.

Свързани новини

ВиК-Благоевград: По повод запитванията на потребителите за плановата профилактика на водопроводните мрежи!

vesito

ВАС върна за ново разглеждане дело за АМ „Струма“

vesito

Времето ще бъде предимно слънчево, следобед се очакват гръмотевични бури

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.