Дизайнерката Соня Атанасова от Благоевград: Смелостта е да направиш нещо различно

Соня Атанасова, създател и дизайнер в модна къща Princess, основател на компания Events Decor Diamanti и сватбена агенция Diamanti

 

Какво ви направи успешен предприемач в модния бизнес?

„Щастието и спокойствието на клиентите стана най-важно за нас.“ Снимка: Костадин Кръстев-Коко

Желанието да осъществя мечтата си да имам собствен лейбъл в модата и неизчерпаемата енер­гия да творя и да направя нещо различно. Моите думи за успех са мечта, цел, вяра и действие.

Започнах сама, но дойде времето, в което да дам възможност на мечтите и скиците в главата ми да станат реалност. Още след първите три години модна къща Princess стана известна и разпознавае­ма със своя характерен почерк и стил, а след още една излезе и на европейския пазар.

Какво в бизнеса за вас е най-ценното като урок и постижение?

Уроците бяха доста градивни. Направиха ме още по-мотивирана и амбициозна. Благодарна съм на Бог, че срещнах Силвана, моя бизнес партньор, в точния момент. Със Силвана издържахме на всяка проверка на времето. Щастието и спокойстви­ето на клиентите стана най-важно за нас, дори ако някоя дама реши да смени модела си в послед­ния момент. Модна къща Princess също така стана трамплин за много хора, които започнаха при нас и научиха много неща.

Като дизайнер преживях много щастливи миго­ве, работейки за световноизвестна френска марка. Представяха и продаваха нашите модели в цял свят. Били сме на ревюто заедно с Карл Лагерфелд и Валентино. Едно от ревютата беше в замък в Барселона. Изключително модно шоу, в което 80% от роклите бяха дизайнерски модели на Princess. Чувството е неописуемо. Собствениците на лей­бъла, за който работихме, ни канеха навсякъде, гор­деейки се, че сме техни дизайнери.

Как събитийният ви бизнес Events Décor Diamanti преля в Princess Fashion Studio?

Преди да стартирам модна къща Princess, аз и моето семейство сме създавали много бизнеси. Преминахме през различни етапи до момента, в който решихме да създадем сватбена агенция Diamanti. Услугата не беше популярна в България. Какво по-хубаво от това да организираш сватба. Взех смело решение да предложа стилна декорация в тон с цветовете, подбрани за акцент в рокля­та на булката. Стартирахме в Благоевград, къ­дето трудно се намираше нещо интересно.

Вече имах 4 успешни проекта, когато се обърнах към собствениците на няколко магазина за сватбени рокли да ми изработят различни модели – в бяло със сини акценти, в цвят шампанско с розови еле­менти и от тафта, с огромно лилаво цвете на рамото. Отговорът беше: „Това е невъзможно!“ За мен няма нищо невъзможно. Поръчах рокли­те по мой модел другаде и ми ги изработиха. Те бяха за моите момичета, които знаеха, че нямам бутик, но ще направя техните събития и ще се погрижа да имат екстравагантни рокли. Видях блясъка в очите им и смелостта да бъдат обле­чени по този начин преди 20 години. Такава е же­ната, която носи Princess и днес!

Източник: forbesbulgaria.com

Свързани новини

Спират водата в Гоце Делчев и в села в община Гърмен

vesito

Ученици от Сандански посетиха Българското училище „Пейо Яворов“ в Милано, Италия

vesito

Готови за протест! Голяма част от ансамбъл „Пирин“ търсят помощ, вижте защо…
С писмо до председателя Андон Тодоров и съветниците застават зад хореографа си Мирослав Димитров и диригента Стоимен Добрев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.